Raj za ljubitelje beskrajno čistog mora i dobre hrane

Sam po sebi jednako je intreresantan koliko i mističan - grad kraljeva i prosijaka.

Foto: Promo/Kontiki

Sicilija je apsolutno posebna, ostrvo smešteno na tri mora, raskršće je tri kulture i  tri sveta što je čini jedinstvenom destinacijom za odmor ali i mnogo više od toga. Okruženi kristalno čistom vodom, kao i brojnim plažama od peščanih do vulkanskih stena, vreme možete potrošiti i na najrazličitije aktivnosti, kao što su izleti brodom na obližnja manja ostrva ili ronjenje.

Jedna od najpoznatijih lokacija na Siciliji definitivno je vulkan Etna, najstariji aktivni vulkan u Evropi. Česte erupcije noću predstavljaju senzaciju, a ako odlučite, moguće je i popeti se na ovaj, jedan od najpoznatijih aktivnih vulkana, prošetati između kratera i doživeti moć tog retkog prirodnog fenomena.

Obilazak antičkih hramova, rimskih vila, poseta impozantnim crkvama rađenim po uzoru na vizantijsku školu, dočaraće duh raskršća tri civilizacije, a ljubitelji filmske umetnosti svoje zadovoljstvo doživeće ispijajući čašu vina na terasi bara Viteli, na kojoj je snimljen deo filma Kum ili uz intrigantne priče o čuvenoj sicilijanskoj mafiji. Svakako ne treba izostaviti predivan gradić Sirakuzu, mesto rođenja velikog matematičara Arhimeda, kao ni impozantni Palermo, koji je jednom nogom u Africi a drugom u Evropi. Sam po sebi jednako je intreresantan koliko i mističan. Grad kraljeva i prosijaka.

Foto: Promo/Kontiki

Svako ko dođe na Siciliju zaželeće da posetiti i Taorminu, čarobno istorijsko mestašce u kojem se svakog leta održava čuveni letnji festival. Mala čarolija Taormine je i bogata ponuda atraktivnih restorana i barova. Hrskavi,kremasti aranćini, pržene loptice od pirinča punjene sirom i sosom, ledene granite i neverovatni kanoli – rajski zalogaji koje koje samo na Siciliji možete da probate.

Tu je i Katanija u kojoj možete lepo i šopingovati, ali i srediti utiske posle obilaska gradova jugoistočne Sicilije. Grad Noto je možda i najlepši iz skupine baroknih. Smešten je u dolini reke Asinaro i okružen šumama maslinjaka, badema i citrusa. Na Siciliji, dakle, imate puno toga da vidite ali u mnogo čemu i da uživite. Zato je KonTiki Travel pripremio specijalne ponude  za sve one koji žele da iskuse čari najvećeg ostrva Mediterana.

Provedite 11 dana na ovom rajskom ostrvu po ceni od 1199 € za dve osobe. U cenu je uračunat direktan čarter let, transfer, smeštaj u hotelu Delle Palme na bazi polupansionske usluge koji se nalazi u mestu Letojani, udaljenom 5 km od Taormine.

Foto: Promo/Kontiki

Pored ovog hotela, po specijalnoj ponudi paketi za dve osobe, u ponudi su i hotel San Pietro, Baia Otello i Hellenia Yachting

Za sva dodatna pitanja i informacije, pozovite call centar agencije KonTiki Travel na broj 011 20 98 000 ili posetite najbližu poslovnicu.

Za najaktuelnije ponude, zapratite ih na društvenim mrežama Facebook Instagram

(Telegraf.rs/PR)