• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanski avio-prevoznik Sky Alps ušao na tržište BiH: Iz Mostara za Veronu, Minhen, Rim i Bari

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do 26. oktobra italijanska kompanija obaviće 414 letova sa predviđenih 31.464 sedišta. Za njom po broju operacija i kapacitetom mesta sledi Air Serbia, pa Croatia Airlines

  • 0

Italijanski regionalni prevoznik Sky Alps (BQ) pokreće četiri nove linije iz Mostara (OMO): poslednjeg dana aprila inaugurisani su letovi iz grada na Neretvi za Veronu (VRN) i Minhen (MUC), a od 2. maja i za Rim (FCO) i Bari (BRI)

Kompanija će ove letove održavati sa turboprop avionom Dash 8 Q400, a za to su dobili i subvenciju vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, kako bi se poboljšala povezanost Mostara sa Evropom.

U saopštenju aerodroma Mostar navodi se da su letovi počeli po planu i da će se usluge "održavati dva puta nedeljno".  Sky Alps postaje najveći redovni prevoznik iz Mostara ovog letnjeg perioda, kako po broju planiranih operacija (414), tako i po dostupnom kapacitetu (31.464).

Za njima sledi Air Serbia, sa 164 operacije i kapacitetom od 18.416 mesta do 26. oktobra, kada se u avio-saobraćaju završava letnja sezona. Na trećem mestu je Croatia Airlines sa 176 letova i kapacitetom od 13.376 sedišta, javlja portal Ex-Yu Aviation.

Video: Agusta Westland AW119 Koala: Helikopterski servis Republike Srpske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>