• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Team USA avion: Delta Air Lines Airbus A350 u čast američkih sportista na olimpijadi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Partnerstvo Delte i Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta SAD trajaće sve do kraja OI u Los Anđelesu 2028. godine

  • 0

Američka avio-kompanija Delta Air Lines prikazala je specijalnu šemu bojenja za novi Airbus A350.

Olimpijske igre u Parizu sve su bliže i u francuskoj prestonici uveliko teku pripreme za jedan od najvećih sportskih događaja na planeti. Nešto južnije od Pariza, u gradu Tuluz, Delta Air Lines je zajedno sa Airbusom prezentovala unikatnu šemu bojenja posvećenu upravo Olimpijskim igrama.

Svečana ceremonija otkrivanja novog Team USA Airbusa A350 održana je u krugu Airbusove fabrke u Tuluzu u četvrtak 2. maja. Farbanje širokotrupnog aviona (N521DN) deo je programa partnerstva između Delte, Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta SAD.

Delta Air Lines u svojoj floti već ima jedan Airbus A330neo sa Team USA šemom (eng. livery) koja je predstavljena uoči OI u Tokiju 2021. godine. Novi način farbanja razlikuje se po dodatnim crveno - belo - plavim linijama za koje Delta kaže da predstavljaju Ajfelov toranj - simbol Grada svetlosti.

N521DN se u trenutku pisanja ovog teksta nalazi iznad Atlantskog okeana na putu do svoje baze - aerodroma Atlanta (ATL).

Partnerstvo Delte i Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta SAD trajaće sve do kraja OI u Los Anđelesu 2028. godine te ne bi čudilo ukoliko avio-kompanija odluči da u narednim godinama posveti makar još jedan avion američkim sportistima.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>