• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pazi kako voziš: Trampov Boeing 757 udario u parkirani avion na aerodromu na Floridi

Vreme čitanja: oko 1 min.

FAA: Trampov avion udario u parkiranu letelicu na aerodromu na Floridi

  • 0
Tramp avion Boeing 757 Foto: Shutterstock

Krilo privatnog aviona Boeing 757 (N757AF) u vlasništvu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa udarilo je u parkirani avion na aerodromu u Floridi, nakon što je bezbedno sleteo i rulao do svoje parking pozicije u nedelju rano ujutro, saopštila je u američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA - Federal Aviation Administration).

Nije poznato da li je Tramp, koji je u subotu održao predizborni skup u Vajldvudu u Nju Džersiju, bio u svom Boingu 757 kada se incident dogodio. U sudaru nije bilo povređenih, prenosi CNBC.

Boeing 757 proizveden je 1991. godine kao putnički avion i isporučen Sterling Airways. Leteo je i kao (veoma veliki, op. aut.) poslovni avion Pola Alena a od kad je u Trampovom vlaništvu nazivan je Trump Force One, po analogiji sa predsedničkim Air Force One

Tramp avion Boeing 757 Foto: Shutterstock

Avion ima dva Rolls-Royce RB211 motora i konfigurisan je da primi 43 putnika. Ima trpezariju, kupatilo, tuš, spavaću sobu, gostinjsku sobu i kuhinju kao i detalje pozlaćene 24-karatnim zlatom.

U redovnom saobraćaju, Boeing 757 može ponesti i do 240 "običnih" putnika.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Aerodrom Beograd: Airbus A320, A320neo i Embraer E195

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>