• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan novi avion: Trade Air nabavio peti Airbus A320

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čim je ocarinjen, novi avion je odmah počeo da leti, kaže za Aero.rs Marko Cvijin, prvi čovek avio-kompanije

  • 0
9A-BTL Trade Air

Tade Air (C3), privatna hrvatska avio-kompanija specijalizovana za iznajmljivanje aviona, odnosno čarter i wet-lease usluge nabavila je još jedan avion Airbus A320. Ovo je peti uskotrupni Airbus u floti Trade Air: kompanija sada ima ukupno pet A320 i jedan nešto manji A320. Pored Airbusa, Trade Air ima u najmu i jedan Saab 340 kojim obavlja tzv PSO letove, odnosno subvencionisani saobraćaj na linijama koje su od javnog značaja.

Novopridošli avion (registrovan 9A-BTL) doleteo je na zagrebački aerodrom Franjo Tuđman (ZAG) u četvrtak (16.5.) u večernjim časovima iz Tuluza gde je bio na radovima posle preuzimanja od prethodnog korisnika. Avion tipa A320-200 (MSN 3337) je prvi put poleteo sa probnom registracijom F-WWBK krajem 2007. godine a pre dolaska u hrvatsku kompaniju leteo je u Kini za East Star Airline i Air China.

Kako je izgledao doček "vodenim topovima" u Zagrebu, pogledajte u video prilogu sa simultanim pogledom iz kokpita A320 i sa platforme aerodroma.

"Čim je ocarinjen, novi avion je odmah počeo da leti", kaže za Aero.rs Marko Cvijin, prvi čovek avio-kompanije.

Podaci servisa za praćenje letova Flightradar24.com pokazuju da je već sutradan ujutro obavio let od Beča (VIE) do Olbije (OLD) na Sardinije a potom sleteo u Ljubljanu (LJU), odakle će prema rečima Cvijina leteti za potrebe slovenačkih turoperatora.

Usluge kratkoročnog najma aviona su u poslednje vreme veoma tražena usled naglog povećanja avio-saobraćaja, pogotovu u post-pandemijskom periodu.

Trade Air Airbus A320 Salinger Igor

Cvijin je potvrdio za naš portal da će tokom ove sezone jedan avion Trade Aira Bazirati u Splitu (SPU) i obavljati letove za Croatia Airlines (OU) , jedan u Podgorici (TGD) odakle će leteti za Air Montenegro (40), jedan u Bergamu (BGY) za potrebe prevoznika sa Malte dok će jedan avion biti u Prištini (PRN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>