• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džesika nije htela da doji bebu da bi mogla da pije vino i prima botoks: Nazvali su je sebičnom i nezrelom

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako mnoge mame imaju svoje nedoumice oko dojenja, razlozi ove žene su bili nesvakidašnji

  • 0
Jessica Holly Wright Foto: TikTok/@jessicahollywrightx

Džesika Holi Rajt ostala je obasuta porukama da je "sebična" i "nezrela" nakon što je objavila na društvenim mrežama da je samo nekoliko nedelja od porođaja bila u nedoumici da li da doji ili ne.

Međutim, iako mnoge majke imaju svoje nedoumice kada je u pitanju dojenje usled nelagodnosti, nespretnosti ili nedostatka samopouzdanja, Džesikini razlozi su bili malo jedinstveniji.

Naime, ona je otkrila da nije znala da li da hrani dete na "formulu" kako bi mogla da ide na svoje redovne tretmane lepote i prima botoks, kao i da bi mogla da uživa u vinu.

Džesika je na društvenim mrežama podelila svoju nedoumicu, što je ostavilo njene pratioce, najblaže rečeno, u šoku. Ona je na Tik Tok-u, zapravo, samo napisala sledeće:

- Nekoliko nedelja vas deli od porođaja i rastrgani ste između dojenja ili otpuštanja bebe jer želite malo botoksa, hemijski piling i pet čaša vina.

Jessica Holly Wright Foto: TikTok/@jessicahollywrightx

TikTok snimak, koji je objavljen pod korisničkim imenom @jessicahollivrightk, očigledno je ostavio mnoge otvorenih usta, jer je brzo prikupio oko 900.000 pregleda. Korisnici ove društvene mreže ostali su potpuno podeljeni nakon ove objave. Neki su je razumeli i delili isti stav, dok su drugi bili zapanjeni.

- I ja ne dojim iz ovih razloga - napisala je jedna korisnica dok je druga poručila: - Kapiram te.

Međutim, u isto vreme, nisu svi bili toliko ljubazni ili pun razumevanja.

- Sebična! - napisao joj je jedan korisnik dok je drugi dodao: - Poslednja stvar koja bi mi pala na pamet! Nezrelo!

Mnogi su naveli da je dojenje toliko važna odluka da ne bi smela da se zasniva na želji za botoksom i alkoholom.

- To je situacija u kojoj bi trebalo da se radi samo o zdravlju deteta i zdravlju majke - usledio je komentar još jednog korisnika.

Međutim, Džesika je kasnije uzvratila svima da je video napravila pre nego što je bila trudna, a potom je ispravila situaciju i otkrila da je odlučila da ide protiv svojih prvobitnih postova kada je u pitanju hranjenje deteta.

Što se tiče botoksa, prema "Medical News Today", kako prenosi "The Sun",  nije prijavljeno da takve injekcije mogu da se prenesu sa majke na dete. Međutim, injekcije botoksa sadrže neurotoksine koji mogu biti opasni u velikim dozama ili za ljude alergične na ove hemikalije.

Iako je istraživanje i dalje ograničeno, injekcije botoksa mogu takođe da se prošire na druge nerve ili ćelije u telu, izazivajući neželjene simptome. Iako je nejasno da li se botoks toksini mogu proširiti na dete koje doji kroz majčino mleko, većina lekara preporučuje izbegavanje botoksa tokom dojenja.

Sa druge strane alkohol može da pređe u majčino mleko, a zatim i u bebu kada je hranite. Malo je verovatno da će povremeno piće štetiti vašoj bebi, posebno ako sačekate najmanje dva sata nakon što ste popili piće pre hranjenja.

Međutim, redovnim konzumiranjem alkohola iznad preporučenih granica može biti štetno i za vas i vašu bebu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako dojiti uspavanu bebu?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Dojenje