• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lili je oslepela nakon tretmana nadogradnje trepavica: Zbog zaraženih sočiva završila u bolnici

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle jednog tretmana lepote, mogla je kobno da završi

  • 0
oko, pregled, pregled kod očnog lekara Foto: Shutterstock/Hryshchyshen Serhii

U današnje vreme gotovo svaka devojka liči jedna na drugu. Težimo, izgleda, istom savršenstvu, zbog čega se priklanjamo raznim tretmanima i preparatima.

Lili Baret (22) nije bila zadovoljna svojim izgledom, konkretno trepavicama, pa je otišla na uobičajeni tretman njihove ugradnje. Nažalost, ta obična procedura je pošla po zlu. I ne, to ne znači da su joj otpale trepavice ako je to prva pomisao, ishod je mnogo, mnogo gori. Devojka je oslepela.

Njen pakao je počeo mesec dana posle obavljenog tretmana kada je primetila da je izgubila vid, iako je uvek nosila kontaktna sočiva. Počela je da oseća svrab levog oka, a potom je počelo i da suzi.

Otišla je u apoteku gde su joj dali kapi za lečenje ružičastog oka, piše "Mirror". Međutim, dva dana kasnije oko je počelo da otiče, a žuta mrlja je počela da joj se nakuplja na rožnjači. Tada je počela da gubi vid.

Posle tretmana nadogradnje ruskih trepavica, Liline oči su bile zaražene, a jedno oko je čak i promenilo boju. Tada je hitno prevezena u bolnicu u južnom Londonu gde su joj saopštili loše vesti. Rekli su joj da je razvila čir na rožnjači. Iako nisu mogli da uvrde tačan uzrok njene infekcije, Lili sada veruje da je to uzrokovano bakterijama koje su došle u kontakt sa sočivima posle tretmana trepavica.

- Šest sati posle mog termina, oko je počelo da reaguje. Osećala sam da me nešto grebe pa sam izvadila sočivo i stavila naočare. Ujutru mi je sve delovalo normalno pa sam pomislila da je u pitanju alergija ili konjuktivitis. Tek posle kapi koje su mi dali u apoteci, sve je dobilo drugu dimenziju - rekla je Lili.

U bolnici su joj rekli da neće moći da povrati vid ako se ne odluči na operaciju. Tada je rešila da prestane da koristi mesečna sočiva, već ona dnevna jer joj je lakše da ih samo baci u kantu, a ne da ih čisti svaki put.

- Iako lekar nije utvrdio odakle se stvorio problem, ja mislim da je do kontaktnih sočiva. Zato dajem savet da svako bude oprezan pri njihovom korišćenju - kaže Lili.

Posle izlaska iz bolnice, oko šest meseci joj je levo oko još uvek bilo "bezbojno" ali joj se vid polako vraćao. Uprkos tome, nije ga u potpunosti vratila..

Operaciju je odbila zbog mogućih komplikacija i rizicima koje ona nosi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Horor neuspelog botoksa: Žena posle nedelju dana od tretmana dobila "lude oči"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje