• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvomesečna beba rođena hitnim carskim rezom dok joj je mama umirala, pronađena mrtva u tatinom krevetu

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Laura Barnes je kolabirala u maju 2022. godine od plućne embolije i nikada se nije osvestila, a njen sin Dekster je takođe umro samo dva meseca kasnije

  • 0
Laura Barnes Dexter Khan-Barnes Foto: Facebook

Velika porodična tragedija zadesila je jednu britansku porodicu u kojoj je trudna žena kolabrirala i preminula dok su se lekari borili da spasu njenu bebu izvadivši je uz pomoć carskog reza. Porodica je ostala slomljenog srca kada je svega dva meseca nakon svoje majke preminula i beba.

Dvadesetdvogodišnja Laura Barnes iznenada je kolabirala u maju 2022. od posledica plućne embolije. Porodila je Dekstera hitnim carskim rezom, ali nijednog trenutka se nije vratila svesti, tako da nikada nije videla svog dečaka.

Laura Barnes Dexter Khan-Barnes Foto: Facebook

Mlada mama je, kako prenosi "Mirror", bila trudna 15 nedelja kada je prvi put primljena u bolnicu Royal Blackburn u januaru 2022. kada joj je dijagnostikovan ugrušak u sudu u lobanji, zbog čega je počela da uzima tinzaparin, antikoagulans koji se koristi za lečenje duboke venske tromboze i sprečavanje stvaranja krvnih ugrušaka.

Međutim, na saslušanju na Sudu mrtvozornika u Prestonu čulo se da joj tada nije data tačna doza lekova, a dr Sara Dejvis priznala je tada da je bilo nekoliko "značajnih propusta" u Laurinoj nezi.

Profesor Čarls Hej, konsultant za hematologiju u Kraljevskoj bolnici u Mančesteru, pregledao je Laurinu dokumentaciju i rekao da je ova mama imala 15 do 30 puta veći rizik od nastanka krvnog ugruška. Međutim, kako je istakao, ova žena ne bi dobila drugi ugrušak koji je uzrokovao njenu smrt, da je pravilno dobila antikoagulaciju.

Nakon što je Laura kolabirala 29. maja 2022. godine, njena beba je rođena hitnim carskim rezom, a svega dva meseca kasnije Dekster je tragično preminuo dok je spavao u tatinom krevetu pored svog 14-mesečnog brata.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slađa Alegro: Zbog trombofilije, morala sam na carski rez

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje