• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kralj Čarls svakog jutra radi vojne vežbe u boksericama: Preskače ručak, ali ne i trbušnjake i sklekove

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prošle nedelje kralj je dobio odobrenje od lekara da se vrati na javne dužnosti nakon što mu je dijagnostikovan rak

  • 2
Kralj Čarls Foto: Tanjug/AP

Princ Hari je prvi bio taj koji je otkrio da njegov otac, kralj Čarls III vežba svakodnevno i da nikome ne dozvoljava da uđe u prostoriju u kojoj izvodi vežbe, jer uvek vežba samo u boksericama.

Dnevna rutina vežbanja kralja Čarlsa navodno uključuje stoj na glavi u boksericama kako bi se lakše nosio sa bolovima u leđima. Režim kraljevog 12-minutnog vežbanja, koji je prvi otkrio njegov sin princ Hari u memoarima "Spare", navodno počinje sa sklekovima, prema emisiji "Inside Windsor Castle".

Voditelj Ksand Van Tuleken dodao je, međutim, da je njegova majka, pokojna kraljica Elizabeta II, ipak laganije počinjala svoje jutro.

Prošle nedelje kralj je dobio odobrenje od lekara da se vrati na javne dužnosti nakon što mu je dijagnostikovan rak.

Zvaničnici su naglasili da je lečenje raka Njegovog Veličanstva još u toku, rekavši: "Program lečenja Njegovog Veličanstva će se nastaviti, ali lekari su dovoljno zadovoljni napretkom koji je postignut do sada da je Kralj sada u mogućnosti da nastavi niz javnih dužnosti. Predstojeći angažmani biće prilagođeni tamo gde je to neophodno kako bi se minimizirali svi rizici za nastavak oporavka Njegovog Veličanstva".

Pored uvida u rutinu vežbanja, odavno su poznate njegove navike u ishrani - preskakanje ručka i kasna večera.

Njegov bivši sekretar za štampu Džulijan Pejn rekao je za Tajms: "Kralj ne jede ručak; pa, prva lekcija koju sam naučio kada sam bio na putu sa njim bila je da imam obilan doručak ili da sa sobom ponesem nekoliko grickalica za užinu da nastavim dalje".

Radni dan je prilično nemilosrdan. Počevši od naslova radio vesti i doručka od sezonske voćne salate i semenki uz čaj.

Prema rečima njegovih prijatelja i bivšeg osoblja, kralj svaki dan religiozno pravi pauzu u 13 časova, ne da bi jeo, već da bi protegnuo noge napolju u šetnju i malo svežeg vazduha. Kralj takođe preduzima rigorozan režim svakodnevnih vežbi, koji je inspirisan kanadskim kraljevskim vazduhoplovstvom, uključujući trbušnjake i sklekove.

Prvobitno je dizajnirana da održi pilote u vrhunskoj formi, bez obzira gde se nalaze, jer rutina vežbanja ne zahteva nikakvu opremu.

Vojna rutina sadrži pet vežbi, kao što joj i samo ime kaže, koje uključuju istezanje da biste dodirnuli nožne prste, trbušnjake, sklekove i trčanje sa skokovima, prenosi "Daily Mail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovaj deo Vojvodine posetio je čak i kralj Čarls

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Žorž

    3. maj 2024. | 15:08

    Džaba mu sve to. Stigle ga kletve i suze dece proterane sa Kosova i Metohije. Neka sada ide da baci "pet" Tačiju i Ramušu.

    Podelite komentar

  • Ivan mm

    3. maj 2024. | 14:07

    Da bre,sprema se da se prijavi u specijalne jedinice

    Podelite komentar