• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Porodili su je u komi, jer njeno telo nije moglo da se bori za dvoje: Sada ima važnu poruku za sve mame

E. O.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ova hrabra žena danas trči maratone i uživa u svakom danu sa svojom decom

  • 0
porođaj Foto: Shutterstock

Pre dve godine, kada je Kejti Blinof bila oko 30 nedelja trudna, pomislila je da je poziv sa ocem poslednji telefonski poziv koji će ikada obaviti.

Nakon što je rekla ocu da ga voli, spustila je slušalicu i stavljena je u indukovanu komu, zbog naglo iskomlikovanog zdravstvenog stanja.

Samo nekoliko nedelja pre porođaja, gospođa Blinof je otišla na redovni pregled kod babice, ali je prevezena u hitnu pomoć kada se srušila i počela da ima napade. Završila je u bolnici, na jugozapadu Sidneja, na intenzivnoj nezi, gde su joj rekli da ima grip i provela je sledeću nedelju tamo oporavljajući se.

Međutim, nedelju dana kasnije, vratila se u bolnicu s infekcijom u materici. Nakon što je povraćala krv i imala problema s disanjem, uveliko trudna mama Kejti, pozvala je hitnu pomoć.

- Bila sam u septičkom šoku. Sedela sam na podu tuš-kabine sa svojim mužem, pozvali smo hitnu pomoć, ali živimo u malom seoskom mestu pa hitne službe očigledno malo duže putuju.  Moj partner je pokušavao da me smiri i do tog trenutka pokušavam da ne probudim moje dvoje dece - rekla je ona, piše "Heraldsun.com.au".

Majka troje dece ponovo je odvedena u bolnicu, gde opisuje da se nalazila u "magli ekstremnog bola" i da je bila čas svesna, pa nesvesna.

- Nisu mogli da kontrolišu moj krvni pritisak ili otkucaje srca. Nisu mogli da ga održavaju niti ga povećaju, počeo je jako da opada. Tada sam shvatila da je počeo porođaj. Bila sam u neizdrživom bolu. Plakala sam, a moj suprug Blejk je samo ponavljao: "Šta nije u redu?". Na to sam uspela od bola samo da izustim kroz šapat da mislim da je počeo porođaj - rekla je.

Nakon što je više od sat vremena provela u jakim bolovima, studentkinja i medicinska sestra potvrdile su da je dilatacija njene materice dva centimetra.

- Tada su se stvari samo još više pogoršavale. Moje telo je ulazilo u septički šok, počelo je da se gasi. Tako su rekli da moramo izvesti porođaj. Od tad se samo sećam da je medicinska sestra jurila po hodnicima tražeći pomoć uz viku kako beba mora izaći, jer moje telo ne može da se "bori za dvoje" - priseća se Kejti.

beba, porodilište Foto: Shutterstock

S komplikacijama porođaja i septičkog šoka istovremeno, gospođi Blinof je rečeno da bi mogla umreti ako bi pokušala da se porodi prirodnim putem. Tada je odlučeno da je stave u indukovanu komu i izvedu hitan carski rez kako bi porodili bebu Klio.

- Rečeno mi je da ako je ne izvučemo i ne izvedemo hitan carski rez, obe možemo umreti. U tom momentu me je lekar ohrabrio i koliko-toliko osvestio da pozovem svoje voljene. Sećam se da nisam želela da zovem decu, jer ne želim da ih plašim, ali sam ubrzo uvidela da sam u lošem položaju i da se verovatno neću probuditi nikada. Pozvala sam tatu i rekla mu da ga volim - navodi ona.

Ali medicinski izazovi nisu se tu završili, nakon nedavne serije migrena dijagnostikovano joj je da ima krvni ugrušak na mozgu. Bila je na lekovima i veličina se smanjivala, ali u slučaju da je ugrušak prestao da se smanjuje, operacija je neizbežna.

Srećom, porođaj je prošao pozitivno i po bebu i po ovu hrabru mamu. Oporavak je trajao, a ona navodi da je, uprkos nemerljivoj sreći što svakoga dana vidi lica svojih voljenih, zahvalna i tome što će moći da trči.

Kejti dugi niz godina posvećuje svoje treninge maratonima na koje redovno ide. Na redu je ovogodišnji "Sidnejski polumaraton". Kako Kejti navodi, ovo je njena misija da sebi dokaže da "to može".

- Počela sam da idem u teretanu i da trčim jer nikada nisam želela da se osećam da nemam kontrolu nad svojim telom. Želela sam da imam tu moć. Čak i kada je hladno i kada pada kiša, koliko god nemam volje, nađem snagu i prkosim svojim "lenjim" mislima.

Ne shvatate šta imate dok vam skoro ne bude oduzeto. Čvrsto verujem da svaka žena koja leči sebe takođe leči i svoju decu - poručila je svim mamama.

Kao strastveni učesnik trka, Kejti kaže da je kada dosegnete "mentalnu barijeru" dok gazite asfaltom tada shvatate šta je vaše telo sposobno da uradi.

- Dostignete određenu tačku, udarite u tu mentalnu barijeru i kao da vam se odjednom sve u životu sruči na glavu i imate izbor da odustanete ili da je prevaziđete - navodi hrabra mama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Olivera ne sme da popije čašu vode, isplanira odmor i uživa u običnim stvarima! Ovo je njena priča

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje