• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Stručnjaci tvrde da je žena koja nije jela ni pila 16 godina - savršeno zdrava: Ona misli da zna razlog

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nije koristila ni toalet 16 godina

  • 0
Žena, hrana, Etiopija Foto: Shutterstock

Dobro izbalansirana ishrana je neophodna da biste dobili svu energiju koja vam je potrebna za održavanje tokom dana, tako da je razumljivo da su zdravstveni radnici bili zbunjeni nakon što je žena tvrdila da nije jela ili pila vodu 16 godina.

Muluvork Ambav tvrdi da je poslednji obrok pojela kada je imala deset godina i da je to bio paprikaš od sočiva. Sada ima 26 godina, i navodi da od tada ništa nije jela ni pila, jer jednostavno - nema apetit. Iako kaže da voli da kuva za svoju porodicu, ova majka i Etiopljanka im se ne pridružuje u obrocima, ali i ne gladuje.

Od tada su je testirali brojni lekari u Indiji, Kataru i Dubaiju - ali niko ne može da objasni čudan fenomen.

Drev Binski, nosilac Ginisovog svetskog rekorda i jutjuber sa sedištem u Velikoj Britaniji, kako prenosi "Mirror" odlučio je da poseti Muluvork da vidi da li može da razume kako je ona još uvek živa nakon 16-godišnjeg posta.

- Da, istina je. Nisam jela poslednjih 16 godina. Živela sam sa svojom porodicom i tražili su od mene da doručkujem i da idem u školu. Rekla sam da sam jela, ali sam se pretvarala. Izgubila sam apetit za vodu ili bilo kakvu hranu - objasnila je kako je sve počelo.

Sada Muluvork voli da provodi vreme u svojoj bašti, gde uzgaja povrće, u slučaju da joj dođu sestra ili gosti, pa da im kuva svežu hranu.

- Kuvam koliko hoću, ali nemam apetita - naglašava ova žena.

Kako je Muluvork postila 16 godina, takođe nije morala da koristi toalet.

- Jedini razlog zašto idem u kupatilo je kada moram da se okupam. Inače nisam koristila toalet 16 godina - tvrdi ona.

Kada je Muluvork zatrudnela, davane su joj infuzije glukoze kako bi dopunile prirodnu energiju tela. Međutim, nije mogla da doji, jer nije proizvodila mleko, već je za ishranu bebe koristila dohranu.

Iako je i sama uradila nekoliko medicinskih testova i nisu pronađeni nikakvi zdravstveni problemi kod Muluvork, Binskova ekipa je odlučila da dodatno istraži njene navode i i- potvrdili su neverovatnu priču ove žene.

Posle tri godine testova, uključujući i one koje su uradili lekari u glavnom gradu Etiopije Adis Abebi, ocenili su da je ona savršenog zdravlja. Takođe su primetili da u njenom digestivnom traktu nije bilo hrane, vode ili otpadnih proizvoda - što sugeriše da zaista nije imala potrebu da "mokri ili vrši nuždu".

U Dubaiju i Kataru su takođe radili testove da bi proverili njeno mentalno zdravlje, ali opet nisu našli ništa značajno.

Dok medicinski profesionalci nemaju objašnjenje, Muluvork veruje da je njeno neobično stanje "Božje delo". Sada će nastaviti da posti i rekla je da ne misli da će ikada više jesti.

Onima koji joj ne veruju, a smatraju je prevarantom, kaže da dođu kod nje, pa će uskoro videti da ništa ne jede i ne pije.

Prema svim zdravstvenim smernicama žene bi trebala da jede oko 2.000 kalorija dnevno, a muškarci 2.500 kalorija. Međutim, tačan broj zavisi od brojnih stvari, uključujući i koliko ste aktivni. Takođe se uvek navodi i da je neophodan unos od šest do osam čaša tečnosti dnevno. A svi zdravstveni stručnjaci upozoravaju da maksimalno vreme koje telo može da preživi bez hrane ili vode iznosi - nedelju dana.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Hrana kao lek: Da, moguće je, jer ono što jedete pravi razliku da li ste zdravi ili bolesni

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje