• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nikad nisam zapalila cigaretu, a sad imam rak pluća": Da bi se lečila, možda će prodati kuću

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Elejn nije imala nijedan simptom, a sada se bori sa strašnom bolešću

  • 0

Elejn Linč (59) je uživala u životu, pored muža i dvoje dece. Trudila se da uvek bude tu za njih i pored posla poslovnog menadžera u lokalnoj školi. To je bio posao koji je obožavala, a isto tako je bila strastveni kuvar, pa je uživala i spremajući omiljena jela za svoje ukućane. Volela je da putuje, a posetila je Dubai, kao jednu od omiljenih destinacija.

Poslednjih dana prošlogodišnjeg raspusta, ona je provodila kod kuće pripremajući se za novu školsku godinu kada se njen život totalno promenio. Dok je opušteno sedela u dnevnoj sobi, gledajući televizor, Elejn se zakašljala i onda je na dlanu videla krv.

- Nisam bila posebno zabrinuta jer sam imala probleme sa sinusima, pa sam pomislila da je to povezano sa njima - rekla je Elejn.

Međutim, kasnije tokom popodneva ponovo joj se desilo isto i onda je pozvala hitnu pomoć. Tada je, kako ona kaže, počela noćna mora za nju. Posle sati i sati testova i skeniranja, lekari su joj otkrili strašnu dijagnozu.

Dobila je dijagnozu raka pluća, koji je neizlečiv, a povrh svega nije to mogla da shvati jer nikada u životu nije popušila cigaretu. To je saznala dan pre ćerkinog venčanja.

- Nisam imala nijedan simptom, nisam čak ni ostajala bez daha. Bio je to veliki šok i trebalo mi je vremena da obradim tu informaciju - kaže Elejn.

Međutim, stvari su postajale sve gore. U životu je održava intervenski lek koji joj se daje na svake tri nedelje i koji nije pokriven osiguranjem, pa mora da ga plaća iz svog džepa. Rak je postajao još agresivniji zbog mutacije HER2, koja je vrlo retka i koja se povezuje najčešće sa rakom dojke.

- Potrošila sam više od 100.000 funti za lečenje prošle godine. Moja životna ušteđevina je "izbrisana", pa se oslanjam na donacije prijatelja i porodice. Sledeći korak je prodaja kuće - rekla je Elejn, piše "Metro".

Pre postavljanja dijagnoze, mislila je da je zdrava i u formi za njene godine. Išla je u teretanu i svakog dana je šetala svog psa.

Porodica je pokrenula peticiju da joj se pomogne u ovoj specifičnoj situaciji. Elejn je samo bitno da može da iskoristi vreme sa ljudima koje voli.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Naš najpoznatiji pulmolog o simptomima raka pluća, i da li su u riziku i pasivni pušači

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje