• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li ova ishrana pomaže Zlatanu Ibrahimoviću da izgleda kao mladić?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njemu je najvažniji kvalitet, odnosno svežina hrane

  • 0
Sanremo San Remo Zlatan Ibrahimović Foto: Profimedia/ipa-agen/IPA/Terenghi/Pool Sanremo

Zlatan Ibrahimović jeste fudbalska legenda i svakako da je za to pored talenta bilo potrebno mnogo discipline i istrajnosti. Ali da li isti "trikovi" pomažu da sa 42 godine izgleda kao mladić?

Tu na scenu pre svega stupa njegova ishrana. Bivši fudbaler jede belo meso, sveže povrće i voće, a dozvoli sebi i suvu govedinu. Ipak, on izbegava bilo kakvu zamrznutu hranu, pa čak i sladoled, a testo jede jako retko, kako navodi "Daily Mail".

Preskače i rafinisani šećer, dok s posebnom pažnjom sebi određuje količinu obroka. Ipak, znao je svojevremeno nakon iscrpnog treninga ili utakmice da se časti picom. U ostalim situacijama strogo vodi računa, pa je čak i ta pica u razumnoj količini, a prženo i slatko se potpuno izbegava.

Njemu je najvažniji kvalitet, odnosno svežina hrane. Znao je kada je došao u PSG- u da se naljuti kada u kuhinji ne bude dovoljno svežeg voća i povrća, pa je taj problem morao biti rešen od strane čelnika kluba.

Kada je u pitanju trening, Zlatan se, verovali ili ne, regeneriše jogom.

- Najteže mi je bilo kada sam bio ozbiljno povređen i nisam mogao da se krećem na način na koji sam navikao. Tada sam otkrio jogu. Navikao sam na više kontakta sa telom, brzo se krećem. Joga je bila suprotnost, tako da je to bio novi izazov za mene, i smatrao sam da je to zaista pozitivno. Morao sam da naučim sebe da se ohladim, da se krećem polako i drugačije, da se fokusiram… Bilo je veoma uzbudljivo: naučio sam veštine i vežbe koje sam mogao da primenim na fudbalskom terenu. Nikada se ne treba plašiti da probate različite stvari - rekao je u intervjuu za "GQ".

Dijetu dopunjuje i redovnim tekvondo treningom, jednom od svojih glavnih strasti, koju je preneo na svoje sinove Maksimilijana i Vinsenta. Ova disciplina joj je omogućila da stekne elastičnost i doda akrobatske pokrete svom fudbalu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nole trenirao sa ženom i decom u Monaku: Taru učio kapoeru, Stefan skakao udalj

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje