• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Dijagnostikovana mi je psihopatija": Devojka otkriva šta ju je razlikovalo od ostale dece u detinjstvu

M. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ne treba da vas čudi što sam odmalena zaintrigirana pričama o ljudskim žrtvama"

  • 1

Kao mentalni poremećaj, psihopatija se definiše kao poremećaj ponašanja pojedinca. Osobe koje imaju dijagnozu psihopatije često odlikuju isti modeli ponašanja - asocijalni su, egocentrični i osobe koje ne poseduju empatiju. Termin "psihopata" koristi se za osobe koje imaju takozvani antisocijalni poremećaj ličnosti.

Tiktokerka po imenu Vik Pet tvrdi da joj je dijagnostikovan ovaj poremećaj i kroz videe uvodi ljude u njena razmišljanja kao psihopate.

U jednom videu, Vik je otkrila kako je izgledao delić njenog odrastanja i šta je primetila da ju je razlikovalo od ostale dece.

- Uvek su me privlačile priče o Holokaustu, naročito kad sam bila dete. Nije mi cela priča o Drugom svetskom ratu bila toliko interesantna, ali priče o ovom logoru jesu. Sećam se da sam na nekakvom sajmu knjiga u trećem razredu osnovne škole videla knjigu o Holokaustu i da sam toliko želela da je imam. Dugo nisam ispuštala tu temu iz glave i čak sam želela da idem u muzej posvećen ovom logoru - navodi Vik.

Druge teme koje su joj bile zanimljive jesu "prave priče braće Grim", za koje tvrdi da su zapravo "morbidne i jezive". Tako je navodila koji su morbidni scenariji iza bajki poput "Pepeljuge" ili "Zmija mladoženja".

- Bajke su prerađene i namenjene deci, ali sam ja imala knjigu originalnih verzija i bile su i više nego jezive - dodala je.

@victhepath I was obsessed with a lot of things as a kid #antisocialpersonalitydisorder #psychopath #aspdawareness #psychopathdiary #aspd #femalepsychopath #psychopathy #chroniclesofapsychopath #highfunctioningpsychopath #psychpathyspectrum #specialinterest ♬ original sound - Vic Path

Ostale teme koje je obožavala, bila je priča o porodici i smrti Romanovih, priče iz mitologije i lavirinti.

- Ne treba da vas čudi što sam odmalena zaintrigirana pričama o ljudskim žrtvama - govoti Vik u videu.

Naučnici tvrde da su psihopate često okupirane takvim stvarima, naročite jer su "željni pažnje" i dominacije nad ljudima. Zbog toga, veća je verovatnoća da će u nekom momentu imati nasilne trenutke, piše "Dailymail".

"Može ovo da te interesuje kao dete i da ne budeš psihopata", pisalo je u jednom komentaru, na koji je Vik odgovorila kako ona ne tvrdi da svi koji se zanimaju za ovakve stvari nužno moraju biti psihopate, već je snimila video o stvarima koje je ona primetila da joj se dopadaju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dr Sine Stensland i Dr Melisa Brajmer - svetske ekspertkinje o mentalnom zdravlju dece i mladih

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Boranija

    17. maj 2024. | 16:21

    Resetovaće na fabr. podeš. sve ove bolide i Si i Putko

    Podelite komentar