• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pijani vozač ju je udario, ali je ostala paralizovana zbog retkog sindroma dve nedelje kasnije

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ceo život mi se iznenada promenio", navodi Sahara

  • 0

Sahara Rej je australijski model, koja je nedavno objavila na svojim društvenim mrežama da se bori sa retkom dijagnozom. Otkrila je da je u pitanju Gilen-Bareov sindrom, zbog kod je ostala paralizovana od kukova nadole. Trenutno koristi invalidska kolica, ali se trudi da redovno ide na terapije i ponovo pokuša da hoda.

Objasnila je da ju je osmog aprila udario pijani vozač koji je vozio brzinom od oko 120 kilometara na sat. Pored sreće da je ostala živa, došle su i posledice.

- To je u suštini poslalo moje telo u šok, koji je moje telo dalje poslao u ovu bolest. Bila sam stvarno bolesna otprilike nedelju i po do dve nedelje. Za to vreme jedva sam jela, jer nisam mogla da zadržim hranu i telo mi je jako oslabilo - navela je, piše "Dailymail".

Prvo je osećala trnce i golicanje u stopalima, a onda je počelo da se širi celom dužinom njenih nogu.  Odmah je odvezena u hitnu pomoć, ali noge već nije osećala.

@sahararay
 
♬ Home - Good Neighbours

- Bilo je zaista teško nositi se sa ovim i trudila sam se da zadržim pozitivne misli. Međutim, gledam svoje profile na mrežama, svoje fotografije i snimanja i ne mogu da poverujem da sada sedim u kolicima, gotovo nepokretna. Nadam se da će mi se osećaj u nogama vratiti - obratila se pratiocima.

Zahvalila se svojoj porodici i doktorima, koji joj neumorno pružaju podršku i navela da ne odustaje.

U jednom objavljenom snimku, uspela je da se pridigne i da baci loptu pre nego što se spustila nazad na klupu.

Gilen-Bareov sindrom dela tako da imuntitet napada nervni sistem u telu. Posledice poput paralize su gotovo uvek propratne kod ove dijagnoze. Kako tvrdi "Mayoclinic", lek i dalje ne postoji, ali zato terapije mogu biti od velike koristi da se simptomi ublaže.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jovana ima retku bolest zbog koje joj otiče svaki organ u telu: Dijagnozu je čekala 20 godina

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje