• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njih tri su prešle 50, a i dalje uživaju u treninzima: Svoju građu održavaju ovako

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove tri glumice su sinonim za fitnes ciljeve!

  • 0
Dženifer Aniston, Dženifer Lopez, Hali Beri Foto: Vital Proteins via The Grosby Group/Grosby Group/Profimedia, Facebook/jenniferlopez, Face to Face/Profimedia

Jasno je da će vam mršavljenje i vežbanje ići bolje dok ste mlađi, ali to ne znači da treba da kasnije odustanete od održivih zdravih navika. Čak iako tokom života niste bili neko ko se držao fitnesa, nije kasno da počnete ni posle 50.

Imati telo iz snova je sasvim sporedna stvar u odnosu na sve druge benefite koje donosi vežbanje i upražnjavanje bilo koje fitnes aktivnosti.

Ove zvezde su prešle 50. ali se i dalje trude da ostanu na putu zdravih navika i discipline. Evo kako neke od najpopularnijih žena održavaju svoju fizičku, ali i psihičku snagu. Možda vam daju motivaciju da se vratite ponovo na zumbu nakon probnog časa, ili da se konačno usudite da upišete balet za početnike...

Hale Beri nadmašuje samu sebe

Ako vam je potrebna motivacija da poboljšate svoje treninge, ne tražite dalje od "Instagram" naloga glumice Hale Beri.

Isklesani trbušnjaci 56-godišnjakinje su nešto čemu se treba diviti. Ona redovno vežba sa svojim trenerom Piterom Li Tomasom, koji je otkrio kako je oskarovka došla do ovakve figure i zavidne fizičke spremnosti.

Ona često radi nešto što se zove "H2O Twist". Možete koristiti teg, ali i flašu vodu kao nešto što će vam zameniti tu težinu, ukoliko vežbate kod kuće. Ova kombinacija pokreta pomaže u toniranju trbušnih mišića u celini, zahtevajući snagu jezgra da se rotira levo-desno. Tokom izvođenja, radićete gornji deo tela dok gradite izdržljivost jezgra. Ciljajte na 10 ponavljanja uz održavanje dobre forme ili idite duže ako možete.

Vežbu je pokazala na kraju ovog videa i služila se medicinskom loptom jer je naglsak bio na vrlo fizički zahtevnom treningu, a ne svakodnevnom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Džej Lo se služi loptom iznad glave

Ona doslovno ima čelične trbušnjake iza kojih stoje rad, odlučnost i posvećenost. Ova 54-godišnjakinja je neverovatno disciplinovana i to se vidi. Glavni pokret trbušnjaka koji radi su trbušnjaci sa medicinskom loptom iznad glave. Ona takođe radi trbušnjake sa medicinskom loptom sa ruskim obrtom koji tonira celo jezgro i kose mišiće.

Držanje medicinske lopte iznad glave tokom pokreta pomoći će vam da izgradite izdržljivost u gornjem delu tela dok radite trbušnjake.

Dženifer Aniston radi most

Bez obzira na to da li je poznajete po njenoj kultnoj ulozi u "Prijateljima" ili mnogim drugim njenim nezaboravnim likovima, jedna stvar po kojoj je svi znaju je njena isklesana građa. Ova 54-godišnjakinja naporno radi na održavanju zategnutog tela i nedavno je otkrila u snimku na "Instagramu" kako ostaje u tako sjajnoj formi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Dženifer Aniston prikazuje mostove u videu, ležeći na leđima i koristeći svoje jezgro i gluteuse da podigne kukove. Most je klasična osnovna vežba koja radi tako što angažuje trbušne mišiće, gluteuse i druge mišiće zadnjeg lanca. Važno je raditi ovaj pokret polako i sa kontrolom, kao i pažljivo angažovanje trbušnjaka i gluteusa tokom vežbe.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 3 super vežbe za dobar tonus butina: Oblikujte noge pred sezonu kupaćih kostima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje