• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rebarca sa krompirom na potpuno nesvakidašnji način (RECEPT)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Probaćete, svideće vam se i postaće vaše omiljeno jelo - sigurni smo u to

  • 0

Svinjska rebra sa krompirom se samo čine kao još jedan običan obrok, ali ako sve prelijete crvenim vinom, onda je pravi sprecijalitet. Donosimo vam recept kako bismo vam obradovali ukućane.

Svinjska rebarca voli mnogo ljudi, ali ih jako malo jede na ovaj jedinstven način. Budite među prvima koji će isprobati ovaj recept.

Evo kako da pripremite ukusnu svinjetinu sa krompirom.

Sastojci:

- 2 kg svinjskih rebaraca sa kostima,

- so,

- biber,

- 2 kašike maslinovog ulja,

- 2 kapike brašna,

- 300 ml crvenog vina

Foto-ilustracija: Foter/96dpi

- 2 šargarepe,

- 2 struka celera,

- 2 praziluka,

- 1 glavica belog luka,

- 1 lovorov list,

- 3/4 kašičice aleve paprike,

- 700 g krompira.

Printskrin: YouTube/Tasty

Priprema:

- Osušite rebra ubrusom i nanesite na njih ravnomerno so i biber. U pleh stavite ulje i smestite rebra. Pecite ih po 5 minuta sa obe strane na 200 stepeni Celzijusa. Zatim ih prelijte sa dve kašike maslinovog ulja i vratite u rernu. Posle desetak minuta prelijte sve crvenim vinom i dodajte povrće, ali ga rasporedite svuda po plehu kako bi se povrćni sok lepo pomešao sa vinom. Dodajte još malo soli i bibera na povrće. Sve krčkajte na temperaturi od 150 stepeni Celzijusa još 45 minuta.

Servirajte ravnomerno sve porvće sa rebrima i ukrasite peršunovim listom.

Prijatno!

(Telegraf.rs / geniuskitchen.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti