2

Lenje sarmice sa mlevenim mesom koje se spremaju o čas posla

Dvoumimo se između “lenje” i “štedljive”, ali lenja nam se više dopada

Sarmice su veliki izazov za sve domaćice, pa zato kažu da su za brak spremne one devojke koje znaju da zaviju sarmu.

Ako niste vešte toliko u kuhinji i želite da uštedite energiju, pripremite ove lenje sarmice kojih se uvek traži tanjir više.

Ovo nije uobičajena priprema zavijenih sarmica. Foto: Pixabay.com

Potrebno vam je 500g mlevenog mesa, pola glavice kiselog kupusa, 2 male glavice crnog luka, 3/4 šoljice pirinča, biber, aleva paprika, so i kumin.

Sitno iseckani luk malo propržimo, u njega dodamo mleveno meso začinjeno solju, biberom i kuminom i pomešajte sa malo opranog pirinča.

Dodajte šolju vode i mešajte dok voda ne ispari i dok se meso ne izdrobi. Dodajte sitno iseckani kupus, ako imate raso sada je momenat da ga dodate (1-2 šolje ili dok ne prelije kupus). Ako nemate dodajte običnu vodu, biber oko 1-2 kašike i promešajte.

Sarmice su mnogima omiljeno jelo. Printskrin: YouTube/Namiko Chen

Kad provri smanjite vatru i ostavite da se krčka dok ne ispari veći deo tečnosti ili dok pirinač ne omekša. Ako je potrebno, ako procenite da nema dovoljno vode, dodajte još malo, ali domaćice koje su probale recept istuču da je 3 poljice vode sasvim bilo dovoljno.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)

Tagovi: Kupus, pirinač, Ručak, Sarma

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • J
    J...

    Evo i drugog recepta za domacccice.kolicina 1:1 luk uprziti. Dodati meso i dobro prodinstati .kad ispari voda dodati pirinac( biber alevu papriku.iseckan kupus kao za podvarak podeliti na 2 dela.u dublju vatrostalnu ili jos bolje zemljanu posudu lepo rasporediti pola kupusa onda sipati fil a preko drugu polovinu kupusa.poklopiti tanjirom dodati vode da ogrezne kupus i staviti u rernu da se krcka na 220.kad voda ispari izvaditi tanjir i preliti vrucom masnocom(kao zaprska ali bez brasna)

  • D
    Dija

    Meni ovo liči na Podvarak, nešto kao otvorena sarma?Ne dopada mi se.

Kremasti sos od pečuraka koji odlično ide i uz testeninu i uz piletinu

Bebeća čorbica - idealna kada poželite da pojedete nešto zdravo

Bez njih je nemoguće zamisliti svaki svečaniji ručak: Evo kako se na jugu Srbije prave suve paprike

Zapečen turski kupus iz rerne sa junetinom i jogurtom

Originalna grčka musaka posle koje ćete polizati prste!

Zdrava kukuruzna pogača bez kvasca (VIDEO)

Kremasta vlaška salata idealno ide uz meso i kao meze

Posna kosovska salata od pasulja idealan je dodatak za ručak

Mini pecivo sa ukusom pice za koje vam ne treba kvasac, a ni prašak za pecivo (VIDEO)

Ako zamenite samo jedan sastojak, dobićete najbolju rusku salatu koju ste ikada probali

Turska lisnata pita sa sirom po receptu starih majstora koja je gotova za tren oka (VIDEO)

Raskošna đurđevdanska pogača: Ukrasite pogaču za praznik velikog sveca i sve će vam u kući ići kao voda (FOTO)

Omiljeni doručak klinaca: Pohovane viršle koje će vaša deca obožavati (VIDEO)

Punjena jaja: Ukusno i pikantno predjelo koje će oduševiti sve goste

Punjena pogača po bakinom receptu (VIDEO)

Napravite prženi narendani sir kakav do sada niste imali prilike da probate

5 najboljih sosova za prvomajski roštilj i savršeno ukusno meso

Ne bacajte jaja koja su vam ostala od Uskrsa: Tri ukusne obrok salate sa jajima

Čorba od karfiola na vodi je savršen način da finiširate post

Posni rolat sa povrćem je izvrstan izbor za ručak na Veliki petak

Pržene paprike sa sitnim sirom i jajima za odličan početak dana

Drugačije sarmice sa pilećom džigericom iz rerne

Ajsberg salata sa tunjevinom i sosom od senfa

Zelena salata sa mirođijom i sirom kao lagani obrok ili najbolji prilog uz meso

Seoske palačinke sa kačkavaljem su savršen doručak, ručak ili večera

Pržene pite sa topljenim sirom i viršlama savršene za lagani doručak ili večeru

Ukusan domaći hleb koji je spreman za 20 minuta (VIDEO)

Zdrava salata sa leblebijom i mladim lukom za sve koji nemaju vremena da kuvaju zbog posla

Juneća kisela čorba na vojvođanski način je savršen način da započnete ručak

Domaća pogača sa jogurtom: Recept naših baka kojeg morate da se podsetite

Neobične ćufte iz tiganja odličan su izbor za današnji ručak

Ukusan pirinač na manastirski način idealan je kao prilog za svaki ručak

Pohovana riba marinirana u pivu oko koje će se za trpezom svi otimati

Posna sarma od lista vinove loze ima jedinstven ukus i jednostavno morate da je probate

Pileća džigerica na seoski način je bolja od bilo kog drugog recepta sa ovom namirnicom

3 supe pune proteina savršene su za one koji drže dijetu

Preukusna kuvana musaka sa belim lukom i alevom paprikom

Riba na pirinču na hilandarski način je posno jelo koje svako mora da proba

Super brzi zapečeni pica makaroni idealni su za današnji ručak

Lagana čorba sa piletinom i pirinčem je idealna za toplo vreme

Jelo našeg detinjstva: Ukusni kačamak sa mesom koji nas vraća u najsrećnije dane

Ukusni potaž od cvekle i praziluka idealan je za jačanje imuniteta

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima