• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naruči online, isporuka dronom: Walmart najavio proširenje programa vazdušnih isporuka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dostava paketa u određenim oblastima Dalasa i Fort Vorta biće moguća za 30 minuta

  • 0
Walmart drone Walmart

Američki lanac supermarketa Walmart proširiće usluge slanja paketa uz pomoć dronova. Programom vazdušnog transporta pošiljki koji je započet pre nekoliko godina sada će biti obuhvaćena veća teritorija.

Walmart je odlučio da usluge vazdušnih pošiljki od sada ponudi u preko 30 opština u metro regiji Dals-Fort Vort u Teksasu, preneo je MEGA Aviation u ponedeljak 13. maja. Generalni direktor Walmarta Dag Makmilon najavio je da će lanac supermarketa u saradnji sa kompanijama Zipline i Wing proširiti svoje usluge, navodeći da je isporuka pošiljki dronovima smanjuje emisije štetnih gasova i saobraćajne gužve.

Dostava paketa u određenim oblastima Dalasa i Fort Vorta biće moguća za 30 minuta.

Vazdušni transport pošiljki od logističkih centara do korisnika nije novina i Walmart već godinama testira ovu tehnologiju. Prema pisanju CNET, kompanije Wing i Zipline već su "upisale" stotine hiljada isporuka koristeći dronove iako je njihovo korišćenje dozvoljeno samo u limitiranom prostoru.

(Aero.rs)

Video: Pokazan CityAirbus NextGen: Električna letilica za po gradu imaće osam rotora i brzinu do 120 km/h

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>