• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

5 signala da je vaš mesečev znak jači od vašeg sunčevog znaka

M. M.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Saznajte više o uticaju položaja Meseca u vašoj natalnoj karti

  • 0
zodijak, mesec, reka, zalazak sunca, devojka, devojka na reci Foto: Shutterstock/Ironika

Kada je u pitanju astrologija, svako odna ima svoj znak Sunca i znak Meseca - i oba su važna.

Sunce predstavlja pravog vas, vaše vitalno jezgro i ko vi zaista jeste. Vaš Mesec predstavlja vaše emocije, ono što vas čini sigurnim, vašu majku, sve žene u vašem životu i ranom detinjstvu.

Iako su oba znaka podjednako važna, neki mogu da osete da je njihov Mesečev znak jači od Sunčevog. Dok su tehnički to dvoje podjednako važni u astrologiji, neki se mogu više da osećaju da su pod uticajem Meseca, prenosi "Your Tango".

Znakovi da je vaš Mesečev znak jači od vašeg Sunčevog znaka

Imate veoma moćan Mesec ako se ona nalazi u Raku ili Biku, u vašoj prvoj ili 10. kući, ili čini moćne aspekte korisnih planeta kao što su Sunce, Venera ili Jupiter.

1. Vaš Mesec je u Raku

Mesec se u ovom znaku smatra "domaćim", jer je planetarni vladar Raka - Mesec. Ako ste rođeni sa Mesecom Raka, imate veoma duboka osećanja i nikada ne možete da se smatrate plitkim. Imate urođenu prirodu da štitite, podržavate i negujete druge kako u svom ličnom životu, tako često i u karijeri. Rak je kardinalni vodeni znak. Vodeni znaci su emocionalni, a kardinalne planete su lideri i moraju da preduzmu akciju.

Verovatno osećate duboku vezu sa domom i svojim korenima, u dobru i zlu. Rak može biti povezan sa prošlošću, tako da mnogi sa Mesecom u Raku vole da sakupljaju ili kupuju antikvitete, ili se na neki drugi način povezuju sa prošlošću. Rak je često veoma blizak sa majkom i drugim ženskim rođacima.

Mesec u Raku je vođen emocijama koje se stalno menjaju baš kao što Mesec menja znakove svaka dva i po dana. Mesec u Raku je najistaknutiji od svih, i iako ne nadmašuje vaše Sunce, sasvim je moguće da ste povezani sa njim više nego sa svojim Suncem.

2. Vaš Mesec je u Biku

Mesec u Biku se smatra egzaltiranim, što znači da funkcioniše veoma dobro u ovom znaku i prijatelj je sa Venerom, planetom ljubavi, lepote i vrednosti. Kada je natalni Mesec u ovom znaku, obično je od koristi u smislu lične sreće, dobrih odnosa, duhovnog mira, saosećanja i nežnosti.

Pošto je ovaj Mesec u Venerinom znaku, on takođe poprima kvalitete poput umetničkih sposobnosti, ljubavi prema lepoti i finim stvarima, harmoniji i generalno naginje ka mirnom i opuštenom karakteru, osim ako nešto drugo ne utiče na njega na negativan način.

3. Vaš Mesec je u 1. polju

Prva kuća vlada sobom, fizičkim telom i izgledom, tako da ako se Mesec nađe na ovom mestu, vaša privlačnost će mamiti druge kao magnet.

Možda ste veoma bliski sa majkom, a njene ideje su vas verovatno oblikovale da postanete osoba kakva ste danas. Znaćete kako da ispunite svoje emocionalne potrebe i razumete kako da se dobro povežete sa drugima.

Mlad Mesec Foto: Pixabay

Osim ako Mesec nije negativno aspektovan, trebalo bi da nađete partnera koji vam odgovara i da se uglavnom dobro slažete. Pošto Mesec predstavlja emocije, vi ćete se voditi emocijama, a ne intelektom, i možda ćete težiti nekom kreativnom polju kao što je gluma, pevanje, slikanje ili neko drugo kreativno polje.

U stanju ste da se prilagodite drugima i da uočite šta im treba. Takođe biste mogli da imate psihičku sklonost koja može da vam pomaže u karijeri. Ovo je moćan Mesec ako ga druge planete ne aspektuju negativno.

4. Vaš Mesec je u 10. polju

Ovo polje se odnosi na karijeru, zanimanje i slavu i smatra se "očevom kućom". Ako ste rođeni sa Mesecom u 10. polju, možda ćete biti povezani sa njim više nego sa Suncem jer ovo polje takođe upravlja prioritetima.

Vaš otac je možda na neki način oblikovao vaše izbore u karijeri ili se možda osećate pod većim uticajem oca ili njegove strane porodice.

Sa ovim plasmanom ćete se osećati prijatno u poslu ili karijeri koju ste izabrali i trebalo bi da upoznate mnoge ljude i da budete u mogućnosti da utičete na njih. Nastojite da naučite nove stvari i obično imate jasnu viziju šta želite i kako ćete tamo stići sve dok Mesec nije negativno aspektovan od strane drugih planeta. Mnogi ljudi sa ovim položajem vode javni život.

5. Vaš Mesec je u pozitivnim aspektima sa korisnim planetama

Dve najkorisnije planete su Venera i Jupiter, tako da ako je vaš Mesec u konjukciji, sekstilu ili trigonu sa bilo kojom od ovih planeta, vi ste veoma srećni i možda ćete osetiti dublju vezu sa svojim Mesecom. Ovo je posebno pozitivno ako se nalazi u prvoj, četvrtoj, sedmoj ili 10. kući vašeg grafikona.

Horoskop, Astrologija, Zodijak Foto: Pixabay

Aspekti Mesec-Venera predstavljaju pozitivnu i ljubavnu prirodu, što znači da će takva osoba generalno tražiti i biti sposobna da pronađe sreću. Vi ste šarmantna osoba i imate sposobnost da privučete druge k sebi. Možda volite lepe stvari, a možete imati i kreativne ili umetničke sklonosti.

Aspekti Mesec-Jupiter predstavljaju jedan od najboljih i najpozitivnijih aspekata koje možete imati. Generalno imate optimističan pristup životu i imate velikodušne, zaštitničke i negujuće kvalitete. Emocionalna ravnoteža i stabilnost su neki od kvaliteta koje sigurno imate, sve dok nema nekih kontradiktornih uticaja. Ovaj aspekt može da donese finansijsku dobit, duhovni rast, intuiciju i emocionalnu mudrost. Ovo je veoma srećan tranzit sa kojim se treba roditi.

Ako je vaš Mesec sekstil ili u trigonu sa vašim Suncem, rođeni ste sa velikom dozom ravnoteže. Vaš ego nije ispred vaših instinkta i obično dobijate ono što očekujete od života. Sa ovim aspektom živite sa osećajem lakoće i samopouzdanja. Razumete sebe i to razumevanje prenosite i na druge. Ovaj aspekt vam može dati unutrašnju harmoniju koju drugi nemaju. Po svoj prilici, takođe ste blagosloveni sa roditeljima koji su se dobro slagali i razumeli jedni druge. Lako možete da privučete suprotan pol ili druge kao rezultat vašeg prirodnog sklada i šarma.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Horoskop za april 2024.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop