• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrološka dešavanja od 29. aprila do 5. maja: Ozbiljnost i disciplina, a onda povlačenje pred kraj nedelje

E. O.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

  • 0
zodijak, žena, proleće, horoskop Foto: Pixabay/Jupilu

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova.

Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Jarca koji donosi ozbiljnost i disciplinu. Ovog dana je savet da što više stvari i zadataka obavite. Imaćete potrebnu stabilnost i unutrašnji mir da se posvetite najtežim projektima kao i doslednost i fokus da se koncentrišete. Budite odgovorni i aktivirajte svoje planove, posebno one dugoročne, za koje je potrebno vreme da se realizuju. Ovog dana Venera je na poslednjem stepenu znaka Ovan, što lako može doneti izazove i prekide u emotivnim odnosima.

Kako će Venera preći u znak Bika, možete doživeti promenu i prekretnicu u ljubavnim odnosima. U mesecu maju možete dobiti podršku, ljubav i finansijsku stabilnost kakvu ste priželjkivali. Takođe, ovog dana imaćemo konjukciju Marsa i Neptuna, što može doneti čaroliju i fascinantne događaje, ali i osobe koje mogu imati očaravajući uticaj na vas. Ovo je dan kada možete doživeti osećaj raja na zemlji. Potrebno je samo istinski i duboko da verujete u sebe i ono što radite. Izazov ovog dana može doneti previše komunikacije i zakazanih radnji koje ne možete da ispratite, kao i nesporazumi u razgovorima. Kako je i planeta Mars na poslednjem stepenu znaka Ribe, lako dolazi do konflikata i sukoba, kao i prekida odnosa.

Ova energija se nastavlja i tokom utorka jer je Mars veći deo dana na poslednjem, izaozvnom stepenu i završava jedan dugi ciklus od oko dve godine. Setite se šta ste započinjali u 2022. godini u proleće. Sada započinjemo kovi ciklus od dve i po godine, pa je važno biti aktivan i preuzeti inicijativu. U poslepodnevnim časovima Mars će ući u znak Ovna, gde se nalazi u svom sedištu. U mesecu maju možemo očekivati konačno razrešenje i raščišćavanje odnosa.

Ukoliko budete ulazili u emotivni odnos, imaćete podršku planeta za kompletan odnos. Ipak, ovaj dan donosi dosta izazova, pa se potrudite da budete što više u miru i precizni sa obavezama, jer ovog dana imamo mnoštvo aspekata koji će se brzo smenjivati. Bilo kroz spoljašnje faktore i okolnosti, ili kroz unutrašnji osećaj imaćete doživljaj da se sve menja i pokreće u vama i oko vas. Transformacije su neophodne, posebno u emotivnim odnosima. Možete imati otpor prema onome kroz šta prolazite, ali su vam potrebne te okolnosti kako biste osvestili ono što treba da otpustite.

devojka, sunce, zodijak, horoskop Foto: Pixabay/kieutruongphoto

U sredu nas očekuje kvadrat između Venere i Plutona, što samo potvrđuje energiju prethodna dva dana. Mnogi odnosi će se prekinuti ovih dana, dok će drugi biti u situacijama vezanosti ali na jedan nezdrav način. Ukoliko ste u odnosu gde je partner ljubomoran, posesivan i koristi manipulaciju, znajte da to nije zdrav i zreo odnos. Vreme je da preduzmete nešto za svoje dobro. Takođe, može biti i situacija sa finansijama. Možda ste ekonomski zavisni od druge osobe i zbog toga ostajete u odnosu koji nije dobar za vas i u kojem niste srećni. Ipak, možete imati unutrašnji konflikt jer ne možete da odlučite, kao i osećaj gubitka.

Međutim, jedino što ćete izgubiti jeste nezdrava navika za nekoga ili nešto. U vama postoji resurs koji samo treba da aktivirate, da prestanete da dodeljujete drugima ulogu i funkciju koju možete sami da vršite. Ovog dana vas očekuje puno razgovora, poruka i susreta. Idealan je dan za druženja iako postoji puno stresa.

Četvrtak je dan koji počinje uz dosta neočekivanih okolnosti i promena. Dan nosi dosta stresa, nervoze, potrebe za slobodom i oslobođenjem. Postoji tendencija za preterivanjem u svakom smislu. Nećete podnosite da vam neko nameće svoju volju i zalagaćete se za svoja prava i dobrobiti kolektivnog. Bez obzira na situacije u kojima se budete našli, ovog dana je dobro aktivirati energiju ljubavi i inspiracije, te podići inspiraciju na viši nivo. Ovog dana planeta Pluton kreće retrogradno na više meseci, pa će transformacije biti okrenute ka unutra. Više ćete se baviti sobom i ličnim vrednostima, ali i vezanostima za nezdrave navike, obrasce i odnose.

cveće priroda devojka zodijak horoskop Foto: Pexels/jasmin chew

U petak ujutro možete imati intenzivne snove i teže razbuđivanje, pa stavite alarm sebi da ne zakasnite. Takođe, možete se probuditi sa nekom vrstom inspiracije i kreativnih ideja, pa se potrudite da zapišete svoje utiske. Mesec u znaku Riba donosi pospanost tokom dana, melanholiju i usporenost. Idealno je za umetnost, razvijanje kreativnog potencijala i stvaranje lepote. Dan je idealan za ljubav, emotivne odnose i zaljubljivanje. Možete doživeti neku vrstu čarolije i lepe događaje. Neka vam sve tokom dana posluži kao inspiracija za velike planove, svaki susret i kontakt. Imate unutrašnji osećaj harmonije i balansa i da sve radi za vaše najveće dobro.

Ovog dana imamo i sjajan ali i intenzivan aspekt između Marsa i Plutona, što je sjajno za pokretanje važnih pitanja u vašem životu. Možete imati nalet velike količine energije koja vas pokreće u određenom smeru. Nemojte zanemariti ovu energiju, već je iskoristite mudro. Ukoliko ste hrabri, preuzimate inicijativu i imate volje, izvući ćete maksimalan potencijal.

Subotu rezervišite za odmor i relaksaciju. Imaćete veću potrebu za povlačenjem, pa iskoristite ovaj dan za uživanje, a ukoliko morate da radite najviše ćete postići sa najmanje reči i bez mnogo tenzije i akcije. Dobri aspekti ovog dana su sjajni za aktivaciju dugoročnih planova i ideja, kao i za organizaciju putovanja na daleke destinacije. Ukoliko možete provedite dan pored vode ili u spa centru.

Nedelju završavamo u naglašenoj energiji. Kako se Mesec nalazi u znaku Ovan, bićete impulsivni, nestrpljivi i brzopleti. Pokušajte da svesno dozvolite ljudima da se ponašaju kako žele bez upadanja u konflikte i svađe. Mesec u konjukciji sa Marsom već ranog jutra može doneti ishitrene rekacije i konflikte. Sitnice vas iritiraju i sasvim male stvari bivaju povod za sukob. Najbolje je ovog dana biti fizički aktivan i višak energije, posebno nakupljene negativne energije, kanalisati kroz sport i fizičke vežbe nogu.

Autor: Jasmina Mitrović

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovi horoskopski znakovi uživaju samo dok samuju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop