• 0
 ≫ 

UniCredit fondacija i UniCredit Banka sa 45.000 evra podržale 4 neprofitne organizacije

 ≫ 

"Svako dete je jednako važno"

  • 0
Unicredit

Foto: Unicredit/Promo

UniCredit fondacija je početkom godine pokrenula inicijativu "Svako dete je jednako važno" sa ciljem da prepozna i podrži organizacije i/ili projekte posvećene pružanju pomoći deci i unapređenju njihovog života širom zemalja u kojima je UniCredit prisutan. Finansijsku, bespovratnu, podršku u ukupnom iznosu od 45.000 evra u Srbiji su dobile 4 organizicije:

- Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka za projekat Roditeljska kuća u Beogradu

- Fondacija Tijana Jurić za projekat Bezbednost svakog deteta je jednako važna

- Udruženje građana Patrija za projekat (P)ostani svoj

- Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Srbije za projekat Rane intervencije kao preduslov za srećno detinjstvo

UniCredit fondacija je u 12 zemalja Grupe, uključujući Nemačku, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Mađarsku, Rumuniju, Rusiju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju, podržala ukupno 44 projekta u ukupnom iznosu od 500.000 evra.

Mauricio Bereta, predsednik UniCredit fondacije, je izjavio: „U skladu sa našom zajedničkom misijom da uvek uradimo pravu stvar, banke članice UniCredit Grupe u Evropi sarađivale su sa UniCredit fondacijom na pronalaženju važnih lokalnih projekata usmerenih na decu i njihove potrebe. Uloga banaka je bila važna, jer su nagrađeni projekti u skladu sa potrebama i okolnostima svake lokalne zajednice. "

Feza Tan, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, je izjavila:„Koliko je za sve nas u UniCreditu ova inicijativa bila važna, govori i činjenica da je, nakon evaluacije pristiglih prijava, doneta odluka da se ukupni fond za Srbiju poveća za dodatnih 10.000 evra. To je ujedno i potvrda da lokalne neprofitne organizacije rade izvanredne stvari kako bi unapredile život dece i na taj način pokazale da je Svako dete jednako važno“.

Odabrane projekte u okviru ovog konkursa sprovode neprofitne organizacije, fokusirajući se na obezbeđivanje podrške deci i adolescentima (0-18 godina), u skladu s prioritetima lokalnih zajednica i sa ciljem kreiranja pozitivnog društvenog uticaja u srednjoročnom i dugoročnom periodu.

UniCredit Banka će na svojim društvenim mrežama predstaviti sve četiri organizacije i njihove projekte sa ciljem da podstakne i druge društveno odgovorne kompanije da pruže podršku u kreiranju boljih uslova života i srećnijeg detinjstva  za najlmlađe naraštaje.

UniCredit fondacija sa sedištem u Milanu ostaje posvećena pružanju podrške zajednicama na svim tržištima na kojima je banka prisutna. Kao odgovor na krizu prouzrokovanu korona virusom, fondacija je obezbedila značajne donacije širom Grupe za podršku bolnicama, ali i različitim neprofitnim organizacijama na prvoj liniji u borbi protiv Kovida-19.  Osim toga, banke članice UniCredita su na različite načine podržale lokalne zdravstvene sisteme, kao i najugroženije kategorije stanovništva. UniCredit Banka u Srbiji je početkom aprila donirala 50.000 evra Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje za nabavku neophodne opreme.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>