• 2
 ≫ 

Uređaj od 25 dolara mogao bi da predvidi sve buduće svetske pandemije?

 ≫ 

Funkcioniše preko aplikacije, koja je besplatna

  • 2
Kinsa QuickCare Smart Thermometer Foto: kinsahealth.com

Na tržištu se pojavio inovativni uređaj koji bi mogao da spreči, odnosno "predvidi" buduće zdravstvene pandemije i viruse.

Reč je o pametnom Kinsa toplomeru, koji košta skoro 25 dolara. Prikupljanjem podataka o neobičnim faktorima temperature, Kinsa toplomeri povezani su na internet, a rade po sledećem principu.

"Uzimaju" temperaturu korisnika, i ispituju na osnovu svih simptoma, dok se podaci anonimno prikupljaju u bazi. Zvaničnici mogu da analiziraju i prate razne anomalije, i da alarmiraju bolnice o potencijalnim bolestima i epidemijama.

"Uparite svoj Bluetooth® toplomer sa besplatnom aplikacijom Kinsa, da biste podesili pojedinačne profile. To je kao da imate medicinsku sestru u džepu!", piše na sajtu kompanije.

Dalje se navodi da je reč o personalizovanoj aplikaciji u odnosu na godine starosti, simptome i groznicu. Takođe piše da je ona "podrška" u borbi protiv kovida-19.

Video: Samurjaski oklop za pse i mačke od 150 evra po komadu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>