• 20
 ≫ 

Žalimo se na cene ulja i goriva, a poskupelo nam i pečenje: Salate i kolači takođe rastu

 ≫ 

Za desert je sada potrebno izdvojiti 5,5 procenata više novca nego prošlog novembra

  • 20
Asparagus meso hrana Foto: Pixabay

Prema poslednjem izveštaju Republičkog zavoda za statistiku indeksa cena ugostiteljskih objekata, za godinu dana zabeleženo je poskupljenje svih stavki, od 4,4 odsto koliko je poskupelo pečenje, do 11 procenata koliko sada više košta prenoćište.

Gotova jela skuplja su za 7,1 odsto, ali i variva i salate za oko 6,5 procenata. Porcija jela po porudžbini poskupela su u proseku za 4,4 procenata.

Za desert je sada potrebno izdvojiti 5,5 procenata više novca nego prošlog novembra, dok su alkoholna pića skuplja za 6,2 procenta. Sokovi i druga bezalkoholna pića koštaju više za 4,7 procenata.

Video: Američki lanac brze hrane KFC pruža VIP ugođaj svojim obožavaocima u londonskom hotelu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Užas

    12. decembar 2021 | 11:47

    Cene rastu, a plate padaju. U trgovini na slovo M. srezali plate, tj. vratili stare ugovore da ne bi morali da im povećaju platu. Da bi ostali na istom. Eto kakva je ovo država. Neka socijalni radnici, medicinske sestre imaju platu po 50.000. A mi ostali ćemo za minimalac da budemo i prodavci na kasi, voću, piću, prijem, cene, rokovi, higijena, itd. Sve to, i više, za mizeriju. Bolji nisu ni ostali trgovci. Tu para ima i te kako, ali nema ko da zastupa prava radnika, pa se još radi i neplaćeno prekovremeno. Zato će Srbija biti pusta. Zato će albanci da nasele celu Srbiju, a i treba. Kakve Kosovo je Srbija i sl. priče? Ni Beograd nije Srbija već Vučija jazbina. Još se za rat spremamo. Tj. spremite se ljudi, biće uskoro i to. Limenka coca-cole po 70 din. u prodavnicama nekim. Biće 100 još malo, kako je krenulo. Smoki 45. I onda A. V. kaže da su plate duplo veće nego pre 10 i više godina. Pa da, a cene troduplo veće. U to vreme smoki bio 25 din. Svaki dan sam mogao da kupim smoki i čokoladno mleko za 50 din i da mi ostane kusur. Sad 60 din kosta čokoladno plus smoki = 105. Ccc. Nikad ovde neće biti bolje.

  • MILE

    12. decembar 2021 | 10:15

    Mozete da komentarisete kako hocete ,,krcag ide na vodu dok se ne razbije'', doso djavo po svoje...

  • Janko

    12. decembar 2021 | 11:04

    Malo skočile plate pa sad svi počeli da dižu cene. Seljaci nemogu da dobiju više od 150 din za svinje,tako je zadnji 4-5 godina. Baš me interesuje koji razlog imaju ovi da dižu cene. Skočilo pečenje,zato što su svi alavi nikad im dosta a ovo što proizvode oni od toga nemaju ništa. Jaganjci 250 din,prasići plafon 200 din a često i manje . Sramota

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>