• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dve žene izgubile nekoliko stotina evra zbog jednog klika: Policija savetuje građane da budu na oprezu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

O zloupotrebi platnih kartica građani bi trebalo odmah da obaveste banku koja im je izdala karticu

  • 0
Žena prevara telefon Foto: Shutterstock

Onlajn prevare su veoma česte, a sada su dve žene s područja Umaga i Poreča oštećene za više stotina evra upravo prilikom onlajn prodaje i kupovine. Umaška policija dobila je prijavu 48-godišnjakinje koja je na internetu preko oglasa postavila cipele koje je želela da proda, ali je neočekivano postala je meta prevare.

Oštećena je unela svoje podatke kako bi preuzela dogovoreni iznos koji je trebalo da joj bude uplaćen, pa je tom prilikom ostavila broj platne kartice kao i svoj CVV broj, nakon čega je shvatila da joj je s računa skinuto više stotina eura.

Porečka policija pak istražuje slučaj u kojem je 27-godišnjakinji s računa u dva navrata takođe skinuto više stotina eura.

Ona je putem internetske stranice naručila proizvode ali je nakon nekoliko dana dobila poruku da je dostava obustavljena jer nedostaje kućni broj, a potom i potrvdu na lažnu stranicu dostavne službe gde je pisalo da treba dodatno uplatiti manji novčani iznos, prenosi Fenix.

Nakon što je upisala podatke s kartice, s računa joj je skinut novčani iznos pa je, shvativši da je prevarena slučaj prijavila policiji.

Istarska policija savetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve prevara te da podatke o bankovnim karticama, PIN broj i CVV broj, kao i svoje lićne podatke ne ustupaju nepoznatim osobama.

O zloupotrebi platnih kartica građani bi trebalo odmah obavestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim delom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog dela, potrebno je obavestiti policiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>