• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Priče sa gradilišta: Kako su majstor Darko iz Boljevca i ministar Vesić postali dobri drugovi

V. K.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Majstor Darko radio je na mnogim gradilištima koje je ministar redovno obilazio

  • 0
Goran Vesić Foto: Predrag Mitić

Da život piše romane, te da prijatelje možemo steći u najrazličitijim prilikama i neprilikama koje on donosi, dokaz je i jedna od priča s gradilišta koja je u dosadašnjem mandatu nebrojano obišao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Pune ruke posla imao je Vesić za ovih godinu i po dana, ali i sijaset dogodovština koje će, kako nam kaže, pamtiti ceo život. A pamtiće i majstor Darko iz Boljevca, koji je u međuvremenu postao Vesićev dobar drug.

- Darko iz Boljevca je moj prijatelj sa više gradilišta koja sam radio. Upoznao sam ga dok smo radili fontanu na Slaviji. Da podsetim, to je ono mesto gde je, mimo svih zakona, bio grob Dimitrija Tucovića i na kome je danas velelepna fontana, koja je tu već sedam godina. Ona fontana protiv koje je imao šta da kaže svaki kvazistručnjak, a u koju su bacali deterdžent ne bi li zaustavili njen rad - započinje priču ministar Vesić za praznično izdanje Kurira.

Pratio svaki korak

Svako jutro je, kaže, dolazio oko sedam da vidi kako napreduju radovi.

- Redovno me je sačekivao Darko. Jeste on majstor, ali znao je svaki tehnički detalj fontane. Dve godine kasnije sreo sam Darka na Savskom trgu, gde je radio na uređenju prostora koga smo nekada zvali štajga u jedan od najlepših parkovskih prostora koje imamo. Radio je Darko na uređenju tog trga, ali znao je svaki detalj o spomeniku Stefanu Nemanji. "Nadgledao" je kako ga donose u delovima, kako se spaja i kako se postavlja deo po deo spomenika. Svaki dan sam obilazio radove i, pre nego što mi je šef gradilišta podnosio izveštaj, sve sam čuo od Darka. Šta su uradili i gde su problemi... Kada je predsednik Vučić za Svetog Savu 2021. otkrio spomenik, ja sam obezbedio Darku da bude među zvanicama. Zaslužio je da bude tu mnogo pre mnogih koji su samo tog dana želeli da budu viđeni. Slušao je Vučićev govor i primetio sam mu suzu na obrazu. Prišao sam mu, zagrlio ga i rekao mu da bude srećan jer ovo je njegovo delo. Rekao je da ima do kraja života o čemu da priča. Inače, Darko je razgovarao s predsednikom Vučićem kada je on obilazio radove na Savskom trgu i spomenik Stefanu Nemanji - priča Vesić.

Mileta iz Bojnika

Prošle jeseni, kada je rađena petlja Jakovo, koja povezuje ovaj deo Surčina sa auto-putem Miloš Veliki, video je ponovo Darka.

- Nisam ga očekivao, prišao mi je s leđa i rekao: "Evo mene opet." Mnogo sam se obradovao. Jer, kada je on tu, to znači da će sve biti dobro urađeno. A postali smo i drugari. Tako Darko i ja od gradilišta do gradilišta polako radimo lepe i dobre stvari za ovu našu zemlju. I imaćemo o čemu da pričamo...

Još jedan od prijatelja koje je na gradilištima stekao je i Mileta iz Bojnika.

- Mileta je radio na Bulevaru heroja s Košara i na rekonstrukciji Karađorđeve ulice i savske obale kod Beton hale. Tako da sam i s njim stari drugar.

Ovo su, kako kaže ministar Vesić, samo neki od lepih primera s brojnih gradilišta koja su započeta ili završena tokom njegovog dosadašnjeg mandata.

(Telegraf Biznis/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>