• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kreće izgradnja nove fabrike koja će zaposliti 800 ljudi: Čačak dobija još jednu industrijsku zonu

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je dodao da grad Čačak predstavlja značajan saobraćajni čvor u Srbiji

  • 0
Čačak izgradnja nove fabrike Foto. Rina

Krajem maja u Čačku kreće izgradnja velike strane fabrike u kojoj će biti mesta za 800 novih radnika, i to visokoobrazovanih. Uporedo sa stranima investicijama, u gradu na Moravi jačaju se i domaći privrednici.

- Naš grad će u narednih nekoliko godina imati još jednu privrednu zonu pored Preljine i Konjevića i zone Cer koja se popunjava trećom fazom Naučno – tehnološkog parka. Nova privredna zona će upotpuniti ceo privrecni ambijent i naravno biće još više novca u budžet grada Čačka - rekao je gradonačelnik Milun Todorović, pa dodao.

- U ovom trenutku Čačak je izuzetno dobro pozicioniran na mapi ne samo Srbije već čitavog Balkana, jer je postao jedna od najvećih raskrsnica drumskog, a nadam se uskoro i vazdušnog saobraćaja kada se izgradi kargo terminal na aerodromu "Morava".

- U našem gradu je trenutno oko 40.000 zaposlenih i negde oko 3.000 nezaposlenih. Ono čega se jedino plašimo u budućnosti jeste ozbiljan nedostatak radne snage. Dosta već radnika dolazi iz drugih zemalja - rekao je Todorović.

Ministar trgovine Tomislav Momirović prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja 12 godina od osnivanja Foruma privrednika Čačka, poručivši da je privredni sektor stub razvoja svake države i da je značaj domaćih kompanija i preduzeća ogroman, kako u pogledu generisanja privrednog rasta, tako i u činjenici da se njihovim razvojem stvaraju nova radna mesta.

- Ponosan sam na činjenicu da Forum privrednika u Čačku okuplja 600 kompanija koje zapošljavaju oko 7.000 ljudi. Grad Čačak je pozicioniran kao jedan od najsnažnijih i najstabilnijih privrednih centara u Srbiji, a uveren sam da je podrška koju država pruža našim privrednicima ne samo investicija u poslovni sektor, već i u budućnost naše ekonomije i zemlje - istakao je Momirović, prenosi Rina.

On je dodao da grad Čačak predstavlja značajan saobraćajni čvor u Srbiji, a kompletiranjem auto-puteva Beograd - Južni Jadran i Pojate-Preljina, kao i mogući produžetak ka Sarajevu i stavljanje u funkciju civilnog i kargo saobraćaja aerodroma Morava, položaj Čačka je još više dobio na značaju za razvoj poslovnih aktivnosti.

- Naš zadatak je da nastavimo snažno da ulažemo u razvoj privrede, da našim privrednicima obezbedimo transparentno i predvidivo poslovno okruženje, fer tržišne uslove kao i da kroz unapređenje uslova za plasman naših roba u inostranstvu pospešimo poslovni ambijent, zapošljavanje, a samim tim doprinećemo i kvalitetnijem životu građana Srbije - zaključio je Momirović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>