• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pfizer i AstraZeneca najavile nove investicije u Francuskoj u vrednosti od skoro milijardu evra

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Pfizer Foto: Shutterstock/Molly Woodward

Uoči početka ovogodišnjeg godišnjeg poslovnog samita "Izaberi Francusku", vodeće zdravstvene kompanije Pfizer i AstraZeneca najavile su u danas nove investicije u Francuskoj u ukupnoj vrednosti od skoro milijardu dolara.

Pfizer je saopštio da će uložiti 500 miliona evra (538,5 miliona dolara) u Francusku kako bi podržao i osnažio svoj istraživački i razvojni rad u zemlji, dok je AstraZeneca najavila ulaganje od 388 miliona dolara za svoju lokaciju u Dankerku, prenosi Rojters.

Njihova investiciona obećanja došla su u trenutku dok se predsednik Emanuel Makron priprema da u ponedeljak otpočne godišnji događaj "Izaberi Francusku" koji ima za cilj da pridobije velika inostrana preduzeća i investitore.

Francuska je ranije u danas objavila 100 novih radnih mesta u Parizu u banci Morgan Stenli sa Volstrita kao i ulaganja drugih firmi poput nemačke avio kompanije Lilium.

Makron želi da ulepša ulogu Pariza kao najveće evropske poslovne prestonice, iako tradicionalno zaostaje za Njujorkom i Londonom na globalnom nivou.

Pomno praćeno Z/Yen istraživanje globalnih finansijskih centara, objavljeno u martu, rankiralo je Njujork kao najveći svetski finansijski centar dok je London na drugom mestu.

Prema istraživanju, Pariz se nalazi na 14. poziciji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>