• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saudijski biznismen, vlasnik najvećeg trgovinskog centra u susednoj državi, ostao bez profita

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Bosni i Hercegovini, Al Šidi je bio i vlasnik propale avio-kompanije Flaj Bosna

  • 0
Šeik biznis Magros Veletrgovina Foto: Shutterstock/oneinchpunch

Magros Veletrgovina, koja je u vlasništvu saudijskog biznismena Sulaimana Al Šidija, izgubila je gotovo sav svoj profit u protekloj godini. Naime, kompanija na čijem je zemljištu izgrađen najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini, prošlu godinu završila je sa dobiti od "samo" 352 hiljade KM, piše BiznisInfo.ba.

Poređenja radi, godinu ranije neto zarada iznosila je 12,7 miliona maraka. Kompanija je i prošle godine poslovala dobro, a profit je trebao biti znatno veći, čak i veći nego u 2022. Naime, ukupni prihodi u 2023. povećani su za oko 3,5 miliona KM na preko 38 miliona maraka.

Ipak pojavio se "vanredni" trošak. Naime, radi se o, kako je navedeno, "neto kreditnom gubitku iz finansijske imovine po amortizovanoj vrijednosti", u iznosu od 16 miliona maraka. Ova stavka je praktično izbrisala profit kompanije iz 2023. godine, ostavljajući samo mali deo prenosi Poslovni.hr.

Podsetimo, prošle godine Al Šidi grupa je izbacila male akcionare i preuzela 100 odsto vlasništva u Magros Veletrgovini. I sama kompanija Magros Veletrgovina dobro posluje, što znači da, ako se izuzmu takvi troškovi, nema opasnosti za njeno poslovanje.

U Bosni i Hercegovini, Al Šidi je bio i vlasnik propale avio-kompanije Flaj Bosna.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>