• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bonus u iznosu osmomesečne zarade za radnike Singapura: Avio-kompanija zabeležila istorijski uspeh

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcije Singapur avio-kompanije porasle su u četvrtak za 0,4%

  • 0
Putnici u avionu Foto: Shutterstock

Avio-kompanije Singapur će nagraditi osoblje isplatom bonusa u vrednosti od skoro osam meseci plate, navodi upućeni izvor, nakon što i drugu godinu za redom ostvaruju rekordnu godišnju dobit. Ipak, poznata avio-kompanija je odbila da komentariše.

Singapur je ostvario rekordnih 1,98 milijardi američkih dolara za godinu dana, što je 24% više nego godinu dana ranije. Avio-kompanija je saopštila da je kratkoročna potražnja za letovima i dalje zdrava jer je jak "apetit" za putovanjima i živahni kargo sektor radi na neutralisanju pritiska konkurencije, viših troškova, geopolitičkih tenzija i ekonomske neizvesnosti.

Singapur je imao koristi od bržeg ponovnog otvaranja i obnove u poređenju sa mnogim svojim kolegama nakon ukidanja ograničenja izazvanih pandemijom korona virusa. Mesečni obim putnika bio je oko 97% nivoa pre pandemije u martu.

Neverovatni prihodi za osoblje Singapura nisu retka pojava, budući da zaposleni u aviokompaniji iz Emirata, radnicima daju pet meseci bonusa nakon ostavrene rekordne  godišnje dobit od 5,1 milijardu dolara. Prevoznik je takođe ostavrio sličan iznos prošle godine, prenosi Bloomberg.

Akcije Singapur avio-kompanije porasle su u četvrtak za 0,4%, čime su ove godine porasle na 4,3%.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>