• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plate 1.600 evra, ali niko ne želi da radi: U Hrvatskoj za ovu struku "daju sve", ali nema dovoljno radnika

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Robert Mrvčić je otkrio da je problem u izdavanju radnih dozvola, odnosno viza

  • 0
Zapošljavanje, posao Foto: Shutterstock/G-Stock Studio

Niko nema tačan odgovor na pitanje koliko će trajati situacija u Rijeci vezana za nedostatak vozača javnih autobusa. Iako je u poslednje četiri godine u grad stiglo oko 90 novih autobusa, njihova jedina namena do sada je stojanje na parkingu.

- U poslednjoj sedmici smanjili smo stotinak polazaka na prigradskim linijama, dok smo oko 200 polazaka na gradskim linijama otkazali - rekao je direktor Robert Mrvčić u Autotroleju Dnevnika Nove TV.

On je rekao i da li su Grad i preduzeće Autotrolej prekasno počeli da se suočavaju sa nedostatkom radnika.

- Dve godine tražimo vozače. Angažovali smo agencije, plaćamo prekvalifikaciju, tražimo gotove vozače, ali nema ih na tržištu - požalio se Mrvčić i dodao da je nakon potpisivanja aneksa kolektivnog ugovora plata vozača podignuta na oko 1.600 evra.

Upitan gde je zapelo sa stranim radnicima, on je otkrio da je problem u izdavanju radnih dozvola, odnosno viza.  Mrvčić se izvinio svim korisnicima javnog gradskog prevoza i rekao da je predloženo nekoliko mera.

- Jedna od njih je sniženje cene karata za 25 odsto. Ova mera bi trajala tri meseca, a ako se za to ukaže i duže. Takođe, dodatne nagrade za vozače, kao i pojačana medijska kampanja. Dogovaraju se zapošljavanja radnika i preko drugih agencija. Ako se mere pokažu opravdanim, nadam se da će doći do poboljšanja što pre - objasnio je on.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>