• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Tražimo radnika, možemo mu ponuditi i stan": Da li je ovo novi tip oglasa koji će privući stručne kadrove?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema informacijama Saveznog udruženja nemačkih stambenih i nekretnina (GdV), sedamdesetih godina prošlog veka došlo je do procvata izgradnje stanova za radnike

  • 0
veštine, kancelarija, posao Foto: Unsplash/krakenimages

Trend koji je harao 1970. godine, sada se vraća u modu. Naime, sve više poslodavaca, kada je Nemačku u pitanju, nude pored poslovnih pozicija i smeštaj.

Na primer, lanac supermarketa traži vođu tima za tržište u Vesterlandu na Siltu. Pronaći pristupačan stan na ostrvu na vreme je gotovo nemoguće. Kompanija stoga nudi "jeftin poslovni stan" na popularnom ostrvu na probni period.

Hoteli na ostrvu u Severnom moru takođe nude smeštaj i obroke za svoje recepcionere. Bolnice obećavaju i pomoć novim medicinskim sestrama u pronalaženju smeštaja.

Tražim radnika, nudim stan

U Frankfurtu žele da porodičnim stanovima namame potencijalne čistače. Neke kompanije su svesne nedostatka stanova za buduće radnike, pa u svojim projektima već imaju spremne stanove koje planiraju da grade i u koje žele da smeste svoje radnike.

- Pristupačno stanovanje je veliki problem - rekla je portparolka kompanije koja na ovaj način želi da ostane poželjan poslodavac.

Hoteli za smeštaj radnika

Udruženje hotela i restorana Dehoga u Hesenu želi da u nerentabilnim hotelima napravi spavaonice za osoblje na obuci. Stambeno tržište je posebno konkurentno za radnike sa nižim platama, kaže predsednik udruženja hotela i restorana Dehoga u Hesenu. U planu su tri hotela u Frankfurtu. Stanari bi u prvu zgradu mogli da se usele početkom 2025. godine.

Veće kompanije kao što su BASF i VV nude smeštaj ne samo svojim zaposlenima, već i radnicima ugovornih partnera. I velike bolnice se takođe oslanjaju na stalni trend obezbeđivanja smeštaja za radnike. U Visbadenu će na postojećem heliodrom biti izgrađeno 168 stanova, pre svega za zaposlene u klinici Horst Šmit, prenosi Fenix.

Procvat izgradnje fabrika 1970-ih

Prema informacijama Saveznog udruženja nemačkih stambenih i nekretnina (GdV), sedamdesetih godina prošlog veka došlo je do procvata izgradnje stanova za radnike – tada ih je izgrađeno oko 450.000. Danas ih je, prema nemačkim medijima, ostala tek oko četvrtina.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>