• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počelo uručivanje pomoći penzionerima: Ognjenović najavio i povećanje penzija

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ognjenović je za Tanjug rekao da penzioneri ove godine mogu da očekuju još jedno značajno povećanje penzija

  • 1
Relja Ognjenović Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Širom Srbije danas je počelo uručivanje paketa solidarne pomoći penzionerima, a uručivanju paketa u Rakovici gde su podeljena 323 paketa, prisustvovali su i pakete penzionerima uručili direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović i predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić.

Nabavku paketa finansirao je Fond PIO Srbije i za ovu namenu, koja je deo brige o društvenom standardu penzionera, izdvojio 111 miliona dinara.

Ognjenović je za Tanjug rekao da penzioneri ove godine mogu da očekuju još jedno značajno povećanje penzija.

Prema njegovim rečima u Srbiji će biti podeljeno oko 55.000 paketa, a sadržina svih paketa je ista i oni su sastavljeni od prehrambenih namirnica, kućne hemije i sredstava za ličnu higijenu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    21. maj 2024 | 17:07

    Sto se tice ovog još jednog značajnog povećanja penzija možemo samo da kažemo "ne lipsi magarce do zelene trave". Nije fer zašto penzionerima nije data vanredna pomoć za Uskrs ove godine ili za godišnji odmor kao što je uvek zadnjih godina davano. Davano je penzionerima po 10.000 ili po 20.000 dinara i bas je svima dobro došlo to da se za praznike i godišnje odmore malo opuste. A evo, sada ima novca za sve ali za penzionere nista. Brzo je zaboravljeno kako je penzionerima 4 godine uziman deo penzije i da su tada upravo penzioneri spasili državu. Ali to sada nikome nije važno. Za sve i svakoga ima novca samo za penzionere nema.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>