• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stiže treća strana investicija u Mali Zvornik: Otvara se nov pogon turske fabrike, posao u početku za 30 ljudi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo preduzeće je pre šest godina u selu Brasina počelo proizvodnju PVC stolarije

  • 0
mali zvornik Foto: Telegraf/D.G.

Opština Mali Zvornik je nedavno raskinula ugovor o zakupu prostora u industrijskoj zoni sa jednom egipatskom kompanijom koja je odustala od otvaranja pogona za proizvodnju furnira.

Međutim, nije prošlo mnogo vremena interesovanje za zakup dela industrijske zone zvanično je potvrdio vlasnik turske kompanije "Bauwin decor". Ovo preduzeće je pre šest godina u selu Brasina počelo proizvodnju PVC stolarije, uspešno posluje i namerava da otvori novi proizvodni pogon.

- Uz podršku lokalne samouprave ova kompanija od 2018. godine radi u selu Brasina i zapošljava oko 40 radnika. Veoma raduje namera da na području naše opštine planiraju da proširuju proizvodnju jer će to da pojača privrednu aktivnost u Malom Zvorniku i omogući zapošljavanje novih radnika - kaže Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik.

Na početku turski investitor planira da u novim proizvodnim halama zaposli između 20 i 30 radnika. Inače, novi pogon fabrike "Bauwin decor" biće treća strana investicija u Malom Zvorniku.

- Uz podršku republičke Vlade nastavićemo da unapređujemo uslove za rad svih kompanija i male privrede, a u industrijskoj zoni imamo slobodnih 2,5 hektara i spremni smo za razgovore sa novim investitorima - rekao je Jevtić.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>