• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

8 super slatkih, lakih načina da vratite romantiku u vašu vezu

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ne morate da koristite velike romantične gestove

  • 0
muškarac i žena Foto: Shutterstock

Ko ne želi sjajnu vezu sa malo dodatne romantike? Ako se posvetite tome, možete, sasvim sami, napraviti velike promene u ljubavnoj vezi.

Ako se povremeno pridržavate čak i nekih od ovih saveta, to može napraviti veliku razliku u ljubavnom životu. Što ih više pratite, to su bolji rezultati.

Evo osam super slatkih, lakih načina da vratite romantiku u vezu, prema savetima "Your tango".

1. Zagrlite partnera najmanje tri puta dnevno

Ako vam to već nije navika, počnite sa toplim zagrljajem kada se sretnete na kraju dana. Bar tri puta dnevno.

Zagrljaji su smirujući i nisu nužno intimni. Samo treba da se osećaju dobro - zaštitnički, ljubavni, privrženi. Ne morate da se osećate tako - samo uradite to. Ili recite partneru: "Treba mi zagrljaj!" Znaćete kada ste se grlili dovoljno dugo po tome kako se vaše telo opušta i lakše dišete.

ljubav, bela žena, crni muškarac Foto: Shutterstock/Rawpixel.com

2. Umesto žalbe uputite ljubaznim tonom glasa konkretan zahtev za akciju

Umesto: "Ti nikad ne radiš lepe stvari za mene", moglo bi da bude: "Voleo/la bih da mi protrljaš leđa kada se osećam umorno". Ili umesto "Dobro ti stoje te pantalone" recite: "Izgledaš tako sjajno u tim drugim pantalonama. Volim da te gledam". Ili "Izgledaš tako zgodno/lepo kada se oblačiš."

Ili, umesto: "Ti lenja propalice, pokupi svoju odeću!", recite: "Cenim kada pokupiš svoju odeću. Zbog toga se osećam tako dobro!"

3. Uradite svakodnevno nešto lepo što partner ne očekuje

Skuvajte dobar obrok kada se vaš partner oseća pod stresom. Poljubite ga na brzinu. Dajte mali poklon kada to nije prilika. Učinite posebnu uslugu.

Očistite nešto što je partner slučajno polomio ili prosuo samo da biste pokazali svoju ljubav i podršku. Razmislite o nečemu što biste želeli da uradite za sebe i umesto toga uradite to za partnera. Ne brinite ako on ne uzvrati odmah. Dajte mu vremena.

4. Iznenadite ga porukom ljubavi, praštanja ili zahvalnosti

Pod jastukom, u ručku, u džepu, na ogledalu - znate mesta!

5. Započnite intimnost kada partner može biti prijemčiv

Ovo je posebno efikasno ako obično vi niste ta strana koji inicira - vodite računa da vam bude udobno u smislu vremena, privatnosti i energije. Imajte strpljenja ako se to ne dogodi prvih nekoliko puta.

muškarac i žena Foto: Shutterstock

6. Ako se ne slažete, sumirajte prvo šta partner želi pre nego što kažete šta vi želite

Saznanje da ste čuli i razumeli šta partner želi je dobar početak i smiruje raspoloženje. Recite partneru šta želite na što konkretniji način koristeći samo reči koje su potrebne za objašnjenje.

Budite radoznali, a ne besni. Razmislite zašto partner nešto želi i pitajte ga: "Možeš li reći više o tome da bih bolje razumeo?"

7. Podelite svoja osećanja o onome što se dogodilo, kao i događajima u vašem danu

"Šef mi je rekao da sam danas uradio dobar posao, i da sam se osećao pomalo obeshrabreno zbog svog učinka, pa su me njegove reči učinile bolje". Ili: "Danas je bio težak dan sa detetovom prehladom. Teško je kada ne znam šta da uradim da je učinim srećnijom." Ili: "Teško je ustati i izaći napolje u ovim hladnim danima, ali me greje kada pomislim da ovo radim za porodicu."

8. Napravite planove za zabavu kao iznenađenje ili planirajte sa partnerom

Zajednička zabava je važan deo odnosa. Pozovite prijatelje da urade nešto sa vama, igraju igrice ili idete u šetnju i držite se za ruke. Idite na ples kao kada ste izlazili ili planirajte buduće putovanje na mesto o kome oboje sanjate. Neka vaša zabava odgovara vašoj stvarnosti u smislu vremena i novca - mašta je važna.

Ako primenite čak i neke od ovih saveta, vaša veza će se sigurno poboljšati.

Ne morate da kažete partneru o tome i ne očekujte da on primeti promene kada počnete. Za promene je potrebno vreme. Samo neka se to desi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo građane koja pesma najbolje opisuje njihov ljubavni život: "Kupi mi majko top"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle