• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dali otkaze, prodali kuću i kupili jahtu: Sada uživaju u Grčkoj sa svojom decom

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Oni su ostvarili sve svoje snove

  • 0
Laura, Ross Colledge Foto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

Britanski bračni par odlučio je da uradi nešto o čemu većina nas mašta, ali se ne usuđuje. Oni su dali otkaze na svojim "od devet do pet" poslovima, prodali kuću i preselili se sa dvoje dece na jahtu koja je trenutno usidrena - u Grčkoj.

Laura i Ros Koledž odlučili su se na ovaj korak nakon što su se zabrinuli da je njihova porodica previše nepovezana zato što su prezauzeti.

- Ros je radio više od 50 sati nedeljno, što je uticalo na to da budemo kao "brodovi u noći" svako za sebe - priznala je Lora, kako prenosi "NY Post".

- Osećao je kako nam najbitnije godine naše dece izmiču pred očima i toliko mu je nedostajalo da bude sa njima - kaže.

Umesto da se pomire sa sudbinom, roditelji su odlučili deci da obezbede "uzbudljivo, avanturističko, nepotrošačko vaspitanje" kako bi ih "učinili svetovnijim" i istovremeno zadovoljili njihove "dodatne obrazovne potrebe", jer jedan od njihovih sinova ima ADHD i najverovatnije je visokofunkcionalni autista.

Zato su kao porodica prodali svoju novouređenu kuću, kupili jahtu "Bavaria 42" iz 2005. godine i preselili se u Grčku u leto 2019. Svoje putovanje su započeli na Mikonosu, potom su plovili kroz ostrva Egejskog mora i Dodekaneza i na kraju su se nastanili na Jonskim ostrvima. Već pet godina krstare između grčkih ostrva i uživaju u svom novom stilu života, uprkos mnogim nepredvidljivim situacijama sa koje taj stil donosi u njihov život.

- Oboje smo odrasli na moru kao surferi i kajakaši u Njukiju, tako da nas je okean uvek privlačio - ispričala je Laura o njihovom prethodnom životu u jugozapadnoj Engleskoj: - Život na jedrenju je veoma promenljiv, tako da je teško doći do ravnoteže između posla i života. Održavanje bilo kakve rutine je izazov. Morate da se prilagođavate vremenskim prilikama ili drugiim okolnostima koje zahtevaju stalne promene plana.

Ros je kapetan porodičnog broda, Laura je njegov prvi oficir, i oboje su direktori "BoatFit-a", onlajn sajta za zdravlje i fitnes, i "Sailing Holli Blue", koji beleži njihove avanture. Nou trenutno školuju "kod kuće", a drugi sin Džoš pohađa onlajn virtuelnu srednju školu, i tako sklapa prijateljstva iz celog sveta.

- Kada završimu turu u Grčkoj, planiramo da raširimo svoja krila dalje - najavljuje Laura, i dodaje da porodica planira da nabavi veći čamac onda kada dečaci postanu preveliki za trenutnu jahtu, iako su sadašnju unapredili dosta kako bi je bolje prilagodili za porodične potrebe - kaže i dodaje:

- Uključili smo solarnu energiju, litijum-jonske baterije, aparat za pravljenje vode i druge modifikacije koje znače da možemo da živimo potpuno van mreže, bez računa za komunalne usluge i samodovoljni ako želimo da se osamimo. Većina renoviranje je omogućeno saradnjom sa sponzorima sa naših naloga na društvenim mrežama.

Što se tiče njihovog mentalnog zdravlja, mama kaže da nema ništa bolje od toga da budu tako blizu prirode i na milost i nemilost njenim elementima.

- Sve druge stvari postaju tako trivijalne - ističe Laura i kaže: - A što se tiče odnosa, vrlo brzo saznate da li je osoba sa kojom ste zatvoreni na brodu vaša srodna duša. Život na jedrenju je 24/7 ekspres lonac i ne samo da morate naučiti da birate svoje bitke, već i gde želite i gde nećete da pravite kompromise. Vaša veza se tada produbljuje na neverovatan nivo, a vaše poštovanje - kao i divljenje jedno prema drugom - takođe jača.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta biste pre izabrale - savršenog muškarca ili milion evra?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle