• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

3 sredstva za čistiju WC šolju: Neka blista i bez ribanja

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve potrebne "rekvizite" imate kod kuće

  • 0
WC šolja Foto: Pexels/Karolina Grabowska

I sami znate da je kupatilo jedno od "legla" zaraza, koje zbog česte upotrebe treba da se održava čistim. Ovo se posebno odnosi na toaletnu šolju koja često zna da bude "okovana" kamencem, koji pravi problem prilikom čišćenja.

Teško je dopreti do nekih mesta koje je neophodno očistiti, ali uz ovaj trik to vam i neće tako teško pasti naredni put. Istina je da postoji nebrojeno mnogo sredstava koja mogu pomoći u njenom ribanju, ali savet je da to bude nekim prirodnim putem.

Šta vam je potrebno?

  • Belo sirće
  • Papirni ubrusi
  • Gumene rukavice

Kako da najlakše očistite mrlje od tvrde vode u WC šolji?

Prvo je potrebno da ispraznite vodu iz toaletne šolje jer ona samo može da razblaži dejstvo hemikalija koje planirate da upotrebite. Potrudite se da cela WC šolja bude suva, dakle osušite je dobro, piše "Frugally blonde".

Papirni ubrus natopite sirćetom i stavite ga na mesta koja su zahvaćena mrljama. Ostavite ih tako najmanje dva sata ili barem onoliko dugo koliko možete da izdržite bez odlaska u toalet. Možda nije naodmet da ih ostavite preko noći jer je najmanja verovatnoća da ćete koristiti šolju.

Kako biste proverili da li su mrlje otklonjene, sklonite ubruse, pa procenite da li treba još da ih držite ili ne. Isperite šolju toplom vodom kako biste bili sigurni da sirće nije ostalo u njoj.

Ono što je najbitnije u ovoj metodi jeste da nećete oštetiti šolju ribanjem plašeći se da je ne izgrebete. Isti princip čišćenja možete primeniti i na čišćenje slavine na tušu i lavabou.

Isprobajte, pa nam javite da li vam se dopada ovaj način čišćenja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Čišćenje wc šolje nikad nije bilo lakše: Napravite moćno sredstvo od samo 4 sastojka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle