• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oporavite orhideju sa 2 vrste čaja: Ulepšajte dom ovom ukrasnom biljkom

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavn trik da joj osvežite koren

  • 0
Orhideje, zalivanje, cveće, biljke, nega cveća Foto:Shutterstock

Cveće i biljke uopšte, naravno, treba redovno zalivati vodom, ali dešava se da nekad ni voda ne pomaže, pa nam cveće uvene. Orhideje su uvek poželjne u domu jer ga ulepšaju na najbolji mogući način. Iako možda ne deluje da su teške za održavanje, ponekad je ipak potrebno malo više pažnje i vremena da bi ove biljke i opstale.

Da li ste razmišljali da je ponekad zalijete čajem?

Da, dobro ste pročitali.

Da orhideja ne bi prestala da cveta, zbog različitih faktora koncentracije azota koji opada u orhidejama, pa je pH poremećen, treba je ponekad zaliti čajem. Najbolje je da odaberete crni ili zeleni čaj jer imaju veliku količinu minerala, što omogućava orhidejama da ponovo cvetaju, piše "Saffronsdecor".

Ako je orhideja počela da vam vene, izvadite je iz saksije tako što ćete je polako protresti i izvući. Osmotrite kakav vam je koren orhideje. Ako je na njemu mahovina, znači da će orhideja izgubiti ubrzo cvetove. Koliko god možete uklonite svu zemlju koja je oko korena, pazeći da koren ne oštetite.

Onda isperite koren čistom vodom da biste uklonili sve neželjene čestice sa njega. Ako primetite zelenu boju korenja, onda je ono zdravo, a ukoliko nisu, onda je potrebno da ih odstranite.

biljka orhideja stan dom kuća Foto: Pixabay

Zatim pripremite čaj, ali nemojte odmah zaliti orhideju dok je vruć čaj, već ostavite da se prohladi. Vratite orhideju u saksiju ili šolju, pa sipajte čaj bez dodavanja zemlje. Ostavite je nekoliko dana, pa zamenite novom količinom čaja sve dok se vaša orhideja ne oporavi. Ukoliko se pojavljuju listovi koji su čvrsti i ne mogu se saviti, onda je vreme da je ponovo posadite. Od mesec do tri možete videti i prve cvetove na orhideji.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Turisti hrle da vide cveće čije ime simboliše lepotu: Božuri "obojili" polja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle