• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

3 načina kako da uradite piling stopala kod kuće: Od sastojaka u kuhinji ulepšajte telo

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Omogućite preko potrebnu negu donjim ekstremitetima tela

  • 0
piling, nega stopala, pedikir, noge Foto: Shutterstock/Nikolay Litov

Tokom zime smo malo zapostavili negu tela, a ponajviše stopala. Njih nekako totalno zanemarimo, pa kad krene lepo vreme onda se brže bolje aktiviramo po tom pitanju.

Kako su gotovo svi termini popunjeni kada je reč o tretmanima tela, zašto se ne biste malo samo potrudili i kod kuće sami uradili pedikir bez davanja velikih svota novca kozmetičarkama?

Koliko je dobar piling stopala?

Ovo predstavlja piling kože na tabanima iz pomoć specijalnih proizvoda kako bi se revitalizovala umorna stopala. Osim što će vam estetski pomoći u lepom izgledu, izgledati glatkiji i svilenkastiji, često može i podmladiti kožu. Takođe, piling stopala može poboljšati i cirkulaciju krvi i olakšati napetost mišića koji se nakuplja posle dugog dana na nogama. Uz to, možete uvek uživati i u blagodetima masaže stopala koja je uvek dobrodošla svakome, piše "Style craze".

U nastavku pročitajte tri predloga kako možete da ulepšate svoja stopala.

Piling od kokosovog ulja i soli

Šta vam je sve potrebno?1 šolja soli, 3 kašike otopljenog kokosovog ulja, 3 kapi esencijalnog ulja i po želji ulje vitamina E.

Kako se priprema?

Sve sastojke spojite, promešajte i čuvajte u tegli u kojoj može stajati i nekoliko dana. Kada budete rešili da koristite, nežno ovom smesom mažite stopala najmanje 20 minuta.

Kokosovo ulje Foto: Freepik.com

Benefiti - ovo je najbolji "uradi sam" piling za stopala, posebno ako imate ispucale pete. Sastojci su bezbedni za sve tipove kože, a kokosovo ulje će vašu kožu učiniti vlažnom i štititi od raznih uticaja.

Piling od smeđeg šećera i maslinovog ulja

Šta vam je sve potrebno?

1 kašika smeđeg šećera, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica sode bikarbone, 3 kapi eteričnog ulja po izboru.

Kako se priprema?

Pomešajte šećer, maslinovo ulje i sodu u jednoj posudi. Kada se sve sjedini i kada promešate, dodajte esencijalno ulje i temeljno namažite stopala. Ostavite tako da deluje najmanje 20 minuta pa pod mlazo mtople vode isperite. Posle toga namažite kremom.

maslinovo ulje, smeđi šećer Foto: Shutterstock/Julia Sudnitskaya

Benefiti - možda je najbolji način da održavate vaša stopala negovanim i hidriranim i ispod sloja čarapa. Šećer će nežno sprati mrtve ćelije sa kože, dok će eterična ulja omekšati.

Piling od ananasa i jogurt

Šta vam je sve potrebno?

100 g ananasa, 100 g šećera, 2 kašike jogurta.

Kako se priprema?

U činiju pomešajte šećer i jogurt pa onda dodajte sitno seckani ananas, gotovo izmrvljen. Kada se sve sjedini, umasirajte po stopalima nekih 10 minuta i isto toliko ostavite da deluje. Operite mlakom vodom.

jogurt, ananas, hrana Foto: Shutterstock/Elena Hramova

Benefiti - Pošto je ananas odličan izvor vitamina C, tako može pomoći u otklanjanju mrtvih ćelija kože iako to zapravo i nije dokazano. S druge strane, jogurt može da "posvetli" kožu upravo zbog svoje bele boje i poboljšati njenu teksturu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Equilibrium 10 treman za blistavu i glatku kožu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota