• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Najbolje osvetničke haljine: Da li je princeza Dajana pokrenula ovaj trend?

B. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Poznate dame javne scene na raznim događajima se pojavljivale u izazovnom izdanju

  • 0
Haljine istorija, Princeza Dajana, Anne Hathaway, Reese Witherspoon,  Jessica Simpson Foto: Martin Keene / PA Images , o05 / Zuma Press , SBM / PictureLux / Hollywood Archive, HUBERT BOESL / AFP Profimedia

Odlično se svi sećamo kako se princeza Dajana ponašala kada je u novembru 1994. godine obelodanjena vest da je tadašnji princ Čarls priznao vezu sa devojkom iz mladosti, Kamilom Parker Bouls.

Ubrzo posle toga, Dajana je prekršila kraljevska pravila i obukla danas nama poznatu osvetničku haljinu - golih kolena i ramena, a bila je i crne boje, što je zabranjena boja među članova porodice osim u slučaju smrtnog slučaja.

Od tog trenutka se sve češće mogu videti dame koje oblače tako malo provokativnije haljine kako bi pokazale bivšim partnerima šta su izgubili.

Izdvojili smo samo neke od njih, kao najupečatljivije.

Britni Spirs na premijeri filma "Raskršće" (2002) u Londonu

Posle prekida veze sa pevačem Džastinom Timberlejkom, ona se pojavila na premijeri svog filma, naravno bez njega, ali je njena haljina ostavila sve bez daha jer gotovo nikad pre nije bolje izgledala. U pitanje je bila metalik haljina sa halterima.

Dženifer Aniston na premijeri filma "Izbačeni iz koloseka" (2005)

Dženifer Aniston, premijera filma Foto: Dave Allocca / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rastava Bred Pita i Dženifer Aniston je vest koja je potresla ceo svet. Na prvom njenom pojavljivanju posle raskida, Rejčel iz "Prijatelja" se pojavila u Šanel haljini sa perlama i time stavila do znanja svima, pa i njemu, da izgleda lepše nego ikada.

Džesika Simpson na dodeli nagrada u Los Anđelesu 2005. godine

Samo nekoliko dan aposle razvoda braka sa muzičarem Nikom Lahijem, Džesika je stavila osmeh na lice, pojavila se u javnosti sa ljubičastom haljinom kojom je definitivno "pokupila" nagradu za najbolje obučenu damu te večeri.

Riz Viterspun na "Zlatnom globusu" u Los Anđelesu (2007)

U prvom pojavljivanju "pravne plavuše" posle razvoda od Rajana Filipa, Riz je blistala u legendarnom izdanju. Svemu tome, nova frizura i osveženi pramenovi dali su joj veličanstven izgled.

En Hatavej na premijeri filma "Uhvati Smarta" (2008)

Razlaz od italijanskog biznismena Rafaela Folijerija, En Hatavej je sigurno teško podnela, ali je javnosti pokazala da to dobro podnosi. Naime, na premijeri pomenutog filma pojavila se u savršenoj koktel haljini kojom je istakla svoje oblike.

Eva Longorija na dodeli Zlatnog globusa u Los Anđelesu (2011)

Eva Longorija Foto: BDG / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako su važili za jako skladan par, ipak je došlo do razlaza između poznate glumice Eve Longorije i francuskog košarkaša Tonija Parkera. Njeno prvo pojavljivanje kao slobodne žene dogodio se na dodeli Zlatnog globusa u dugoj, crnoj, elegantnoj haljini istakavši svoje atribute.

Dženifer Lopez na muzičkom festivalu u Las Vegasu (2011)

Dženifer Lopez Foto: DAVE PROCTOR / INSTAR Images / Profimedia

Nedugo posle razvoda od Marka Entonija, sa kojim je dobila dvoje dece, pevačica se prvi put pojavila u minimalističkoj beloj kratkoj haljini, sa roze linijom po sredini, piše "Instyle".

Nikol Kidman na premijeri filma "Drugi" (2001) u Los Anđelesu

Nikol Kidman, osvetnička haljina, premijera filma, haljina Foto: LUCY NICHOLSON / AFP / Profimedia

Noć pre nego što je okončan brak između ove australijanske glumice i njenog kolege Toma Kruza, održana je premijera pomenutog filma. Tom je bio producent, što je podrazumevalo njegovo sigurno prisustvo, a onda se Nikol pojavila u modernoj crnoj haljini bez bretela.

Selena Gomez u Njujorku (2012)

Selena Gomez Foto: Amanda Schwab / INSTAR Images / Profimedia

Selena Gomez i Džastin Biber su važili za jedan od najpopularnijih mladih parova na svetskoj sceni. Ipak, po njihovom prvom raskidu ona se pojavila na dodeli nagrada Glamur za ženu godine, obukavši sofisticiranu haljinu kojom je sve ostavila bez daha.

Gvinet Paltrou na premijeri filma 2014. godine

Gvinet Paltrou Foto: ADAM NEMSER / INSTAR Images / Profimedia

Na premijeri jednog filma, popularna glumica Gvinet Paltrou se pojavila prvi put posle razlaza od muzičara Krisa Martina nosila je nešto provokativniju crnu haljinu sa detaljima čipke.

Điđi Hadid u Los Anđelesu (2015)

Điđi Hadid Foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Verovatno je i sama Điši Hadid znala da će na dodeli američkih muzičkih nagrada naleteti na bivšeg dečka Džoa Džonasa, pa je odlučila da zaista pokaže sebe u najboljem svom izdanju. Bela haljina sa dubokim šlicem i "bezobraznim" dekolteom nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Dženifer Garner na dodeli Oskara u Los Anđelesu (2016)

Dženifer Garner Foto: STMX / Backgrid USA / Profimedia

Posle 10 godina provedenih u braku, prvi susret Dženifer Garner i Bena Afleka ostao je svima upamćen. Ona je za tu prvu priliku odabrala upečatljivu haljinu sa širokim ramenima, pokazujući da je jača nego ikada.

Tejlor Svift u Nešvilu (2016)

Upravo ova godina je bila jedna od težih za ovu popularnu pevačicu. Posle raskida od Kalvina Harisa i Toma Hidlstona, pokazala je da može biti iznad svega pa se na dodeli nagrada pojavila u gotovo providnoj haljini i tako pobrala sve simpatije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Angelinine haljine na Perwoll Fashion Week-u

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota