• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo su najbolji kostimi Evrovizije: Hekleraj, vilinska magija i austrijska predstavnica koju su obukli Srbi

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najbolji kostimi obe večeri!

  • 0
Evrovizija Malme Foto: Filip Plavčić

Pored pesama sa svake Evrovizije, u sećanju nam uvek ostane i ono što su nosili pevači, ali i njihova podrška na sceni. Od Ruslane u kostimu koji je preneo divlju energiju pesme, preko jednostavne, a jedinstvene Lene iz Nemačke, videli smo da nije važno potruditi se puno, već ubosti ono što jasno oslikava energiju izvođača i same numere.

Ovo su najbolji autfiti ovogodišnje finalne večeri Evrovizije.

Bejbi Lazanja

Marko Purišić, pevač koji je favorit za pobedu na ovogodišnjoj Evroviziji, oduševio je i Hrvatsku iz koje dolazi, ali i Evropu, ako je sudeći po nastupu u prvoj polufinalnoj večeri.

Evrovizija proba finale Malme Foto: Filip Plavčić

Glavni motiv garderobe koju nosi je milje, koji obično povezujemo sa porodičnim domom i dekorativom na skoro svim površinama nameštaja, ali i na kućnim aparatima, poput televizora, možda čak i frižidera. Njegova bela košulja ima helkane rukave, a spoj etno motiva i andergrauda ogleda se u kožnom prsluku. Za one koji primećuju detalje, dizajnerka Valentina Pliško je došla na ideju da i hrvatsku šahovnicu uvrsti u modni izraz, ali vrlo suptilno, napravivši od zihernadla njen oblik na desnom ramenu.

Anđelina Mango

Italijanka je takođe verna domaćim dizajnerima, pa njenu kreaciju potpisuje brend "Etro".  "Nude" kombinezon nadograđen je fragmentima crne čipke i upečatljivim bordo korsetom, dok je "edgy" dojam postignut džombastim čizmama.

Angelina Mango Foto: Tanjug/AP

Sa odećom u kojoj je njen autfit iz druge polufinalne večeri savršeno odgovarao odevnim kombinacijama pratećih plesača ovog nastupa, Anđelina Mango je dala sve od sebe, u svakom pogledu. Marko De Vinčenco, kreativni direktor "Etroa" se odlučio za izgled protkan ružama i čipkom, pa je nivo glamura i energije bio u balansu.

Ipak, za finale je promenila izgled i nosiće gotovo sličan kombinezon, sa prozirnom mrežom u crnoj boji umesto "nude", protkan crnim ružama, a korset je takođe crn, sa elementima crvenih ruža.

Kalin

Kalin predstavlja Austriju, a za njen izgled su zaduženi Srbi!

Kostim je delo srpskog dizajnera Predraga Đuknića i stiliste Stefana Orlia.

Evrovizija proba finale Malme Foto: Filip Plavčić

- Pored fenomenalnog vokala, večeras ćete imati priliku da prisustvujete i spektakularnom kostimu austrijske predstavnice @kaleenmusic, koji je pedantno izradio naš tim. Naš poznati stilista sa sedištem u Njujorku, @stefanorlic, sarađivao je na oblikovanju izgleda - piše na zvaničnoj stranici dizajnera Predraga Đuknića.

Glamur uvek dobro izgleda u srebru!

Rejven

Slovenska sirena oduševljava i stasom i glasom. Devojka unikatne lepote donosi nam priču o Veroniki Desiničkoj, prognanoj veštici iz Slovenije, o kojoj su legende sastavni deo slovenske kulture.

Evrovizija proba finale Malme Foto: Filip Plavčić

Pet igrača koji se uvijaju oko Rejven obučeni u samo u veš boje kože, savršeno koordinišu sa scenografijom, a njen kombinezon sa srebrnkastim detaljima u predelu grudi i bokova se taman dovoljno ističe i pruža joj mogućnost da pleše, "gmiže" po podu i uvija se u ritmu pesme koja je konačno dovela do evrovizijske scene.

Teya Dora

I naša predstavnica bira domaće, novu nadu svetske modne scene - Sandu Simonu.

Haljina zasagite lila nijanse sačinjena iz jednog dela izrezana je sa svih strana, kako bi u toku kretanja na sceni predstavila lakoću pokreta, elegancije i gracioznosti. Scenski efekti su pomogli u tome da se haljina “razlije” po sceni, stvarajući bajkovit prizor.

Pesma Evrovizija Eurovision Švedska Malme Foto: Tanjug/AP

Hodajući bosih nogu, osećela se daleko udobnije i povezanije sa tlom, što je doprinelo prirodnijem kretanju i toj lakoći, bivajući tako utemeljenija i povezanija sa sopstvenim emocijama.

Vilinski izgled nikada nije ukrojen, on je bujan i neuredan, predstavljajući tako povezanost sa divljinom, prirodom, njihovom snažnom i magičnom pojavom, zaštitničkom ulogom koju imaju prema toj prirodi i svemu što se u njoj nalazi - poput ramonde.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nakon suza finalistkinja Evrovizije poručila: "Volim Srbiju"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota