• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svi stajlinzi Megan Markl tokom posete Nigeriji: Da li je došlo njenih pet minuta?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Za američki Dan majki vojvotkinja je priredila posebnu haljinu boje sunca

  • 1
Megan Markl Foto-kolaž: Tanjug/AP

Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl i vojvoda Hari završili su trodnevnu posetu Nigeriji, a prethodnih dana Megan je pokazala pravu modnu ekskluzivu.

I dok se nameće pitanje da li je ovo pravi trenutak da par pridobije pažnju javnosti, dok je kraljevska porodica lišena mnogih događaja, posebno zbog bolesti Kejt Midlton, vojvotkinja se trudila da svakim stajlingom ukaže čast zemlji čiji je gost, ali da ukaže poštovanje prema majci svoga supruga, princezi Dajani, koja je gost Nigerije bila pre više od 30 godina.

Prvog dana posete Megan se pojavila u„Vindzor“ nežnoroze dugačkoj haljini otvorenih leđa Hajdi Merik , a tom prilikom ona i Hari su govorili deci o važnosti mentalnog zdravlja, deleći lična iskustva.

Hari se posebno osvrnuo na bol za majkom, princezom Dajanom, koja je nastadala još dok je on bio dečak.

Megan Markl i princ Hari Foto: AP Photo/Sunday Alamba

Par je potom posetio štab odbrane u Abudža, gde je prisustvovao zvaničnom sastanku sa Musom, najvišim vojnim zvaničnikom u zemlji.

Za tu priliku, Meghan se odlučila za klasično belo odelo sa pantalonama iz Altuzare. Ovo je bio povod da "Newsweek.com" napravi paralelu između Megan i njene snaje Kejt jer obe obožavaju odela sa pantalonama po meri.

Megan Markl Nigeria Invictus Games

Drugi dan

Drugog dana posete Megan je nosila vrlo ležernu "Johanna Ortiz"haljinu zebra-printa, kada je pratila egzibicionu odbojkašku utakmicu u Abudži.

Otvorena ramena, bretele, istaknute noge... sve je to ležerniji stil odevanja koji nije mogao biti deo zvaničnog protokola, dok su još bili članovi kaljevske porodice.

Za panel-diskusiju na događaju "Žene u liderstvu" održanom u Abudži, Meghan je dodala jarkocrvenu haljinu na bretele, koju je dizajnirao "Orire", nigerijski modni brend. Dodatno je istakla kreaciju svojom klasičnom frizurom i zlatnim nakitom.

Za prijem u nigerijskom štabu odbrane u Abudži Megan odabrala je australijski modni brend "St. Agni" i njihovu potpuno belu haljinu bez naramena. Haljinu je ukrasila ogrlicom sa dijamantskim krstom, uz dodatak zlatnih narukvica i prstenja.

Megan Markl NigerijaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Treći dan

Poslednjeg dana turneje vojvoda i vojvotkinja od Saseksa posetili su srednju školu u Lagosu. Prisustvovali su košarkaškoj utakmici u srednjoj gimnaziji Ilupeju u Lagosu.

Megan je za taj povod odabrala kombinaciju bele košulje i tradicionalnog donjeg dela u tonovima plave. U pitanju je aso-oke odeća, tradicionalna ručno tkana tkaninom iz jugozapadne Nigerije, koja se omotava oko struka.

Kako piše "Bbc.com", ovaj komad odeće joj je poklonjeno na prijemu koji je u subotu organizovala vojska.

Megan Markl Nigeria Invictus Games Foto: Tanjug / AP

Par se kasnije tokom dana sastao sa Babajide Sanvo-Oluom, guvernerom države Lagos. Megan je nosila kanarinskožutu haljinu "Carolina Herrera", u kojoj je fotografisana dok je bila trudna sa princezom Lilibet 2021. Za nju je, kako piše "Dailymail.co.uk", vojvotkinja izdvojila 3.198 funti - 3.990 dolara.

Haljina šireg kroja je davala vojvotkinji sofisticiranost i eleganciju, a plavozelena tkanina koju je ponela preko ramena bila je znak ukazivanja časti domaćinu.

Ogrlica koju je ti povom nosila ipak traži posebnu pažnju. U pitanju je reminiscencija na oglicu koju je proinceza Dajananosila tokom svoje posete Nigeriji, pre više od 30 godina.

Treći dan 

Za dobrotvornu polo utakmicu koju je u Lagosu organizovala Nigeria Unconkuered, Megan se ponovo obukla kreaciju "Johani Ortiz". Bila je to večernja haljinu neutralnih nijansi, koju je dopunila parom minđuša od korala i kristalnom narukvicom od "zlog oka".

Turneja po Nigeriji bila je veoma lična za Megan. Na događaju o ženama, u subotu, vojvotkinja je rekla da joj je bilo otkriće da ima nigerijsko nasleđe.

- Svakog trenutka kada čujem da neko priča o tome šta znači biti Nigerijka, nešto je najlaskavije - rekla je prisutnima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kejt Midlton ili Megan Markl: Kod muškaraca "mrtva trka"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Dona

    13. maj 2024. | 20:30

    Haljine su prelepe, a Megan je bila na visini svog zadatka.

    Podelite komentar