• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muškarci maskirani u princezu Dajanu nose "osvetničku haljinu": "TikTok" su preplavili njihovi snimci

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok gledamo sledeće video-klipove, naš mozak kao da blokira bradu, brkove i malje po telu i vidi samo neverovatno dobro odrađenu transformaciju i gestikulaciju Ledi Di

  • 0

Ukoliko ste prisutni na društvenim mrežama, vrlo verovatno da ste u proteklih nekoliko dana naišli na muškarce maskirane u princezu Dajanu koji nose "osvetničku haljinu". 

Povod za to jeste zasigurno bila Noć veštica, ali i fascinacija izgledom i stilom princeze Dajane koja traje i 26 godina nakon njene smrti.

Svaka od tih pažljivo odabranih odevnih kombinacija imala za cilj da nešto saopšti javnosti, što je bio jedan od retkih načina na koji je to mogla da uradi pod sopstvenim uslovima, bez procesa odobravanja kraljevske porodice. Proučavanje te odeće znači preispitivanje života pokojne princeze, koji ne prestaje da fascinira.

Tufnice, bomber jakne, biciklističke helanke, teniske patike, "oversized" duksevi, "dior" torbica, Met Gala stajling i naravno, čuvena "osvetnička haljina" - ako je sudeći po "TikToku", najveća su opsesija modne 2023. godine.

Noć veštica je iza nas, a brojni video-snimci na pomenutoj društvenoj mreži, nastali povodom maskenbala, govore nam samo jedno - muškarci su bolja princeza Dajana od same princeze Dajane!

Dok gledamo sledeće video-klipove, naš mozak kao da blokira bradu, brkove i malje po telu i vidi samo neverovatno dobro odrađenu transformaciju i gestikulaciju Ledi Di.

Glava pognuta dole, plave oči koje s vremena na vreme tužno pogledaju sagovornika, usne koje se jedva pomeraju i glas pun sete za trenucima kada ih je u braku bilo samo dvoje. Bilo je tu i onih koji su se odlučili da rekreiraju svađu princa Čarlsa i princeze Dajane iz serije "The Crown", a oni najkreativniji su se poslužili rekvizitima kako bi dočarali lik princa Čarlsa. Dajana je i dalje u crnoj haljini, koja svakom od ovih mladića pristaje kao salivena.

Tu su i crne salonke, čarape, neizostavni biseri i mini šlep od tila za dramatični momenat.

Kako se desila "osvetnička haljina"'?

Jedne junske večeri 1994. godine princeza Dajana je iz svog ormara izvukla haljinu koju je posedovala prethodne tri godine. Za bilo koji drugi dan ona bi bila previše smela, ali u noći kada je princ Čarls na televiziji besramno priznao preljubu koju je počinio sa Kamilom Parker Bouls, ova haljina je bila jedini potreban odgovor.

Princeza Dajana se ovako obučena pojavila na zabavi koju je organizovao časopis "Vanity Fair". Snimak na kome jasno vidimo "osvetnički" govor tela, dok ona izlazi iz automobila i zdravi se sa drugim zvanicama, obišao je svet. Tu su i fotografije, koje verodostojno prenose energiju letnje večeri i jasnu nameru povređene žene.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U Kensingtonu će živeti sećanje na nju: Prinčevi Vilijam i Hari otkrili statuu princeze Dajane

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota