• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vašington traži pomoć tehnoloških magova: Tema odbrana, posebno brinu za ovaj scenario

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj potez ozvaničava početak saradnje državnog i privatnog sektora

  • 0
White House Bela kuća Foto. Shutterstock
  • Obratili se za pomoć vodećim tehnološkim kompanijama

  • Na predstojeći panel pozvali direktore

  • Među spomenutim imenima Pičai, Nadela i Altman

Američka vlada zatražila je danas od vodećih kompanija za veštačku inteligenciju (AI) savete o tome kako bi mogla da koristi tehnologiju koju stvaraju za odbranu avio-kompanija, komunalnih preduzeća i druge vitalne infrastrukture.

Vašington je u tom smislu posebno zainteresovan za odbranu od napada koje pokreće upravo veštačka inteligencija, preneo je Si-En-En.

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost saopštilo je da će upriličiti panel u vezi sa pomenutom temom i u njega uključiti izvršne direktore nekih od najvećih svetskih kompanija i industrija.

Na listi pozvanih se nalaze izvršni direktori platformi kao što su Gugl (Google) Sundar Pičai, Majkrosoft (Misrosoft) Satja Nadela i OpenAI Sem Altman, kao i šefovi kompanija poput korporacija Nortrop Gruman i avioprevoznik Delta erlajns.

Ovaj potez odražava značaj saradnje američke vlade sa privatnim sektorom, kada je reč o rizicima i prednostima veštačke inteligencije.

Grupa stručnjaka daće preporuke telekomunikacionim kompanijama, operaterima cevovoda, elektroprivredama i drugim sektorima o tome kako mogu da odgovorno koriste veštačku inteligenciju, navodi medij, prenosi Tanjug.

Oni će takođe pomoći da se ti sektori pripreme za poremećaje u vezi sa veštačkom inteligencijom.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari