• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas počinje Beogradski energetski forum: Očekuje se 400 učesnika, 150 kompanija, a ovo su teme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najavljeno je da će skupu prisustvovati i predstavnici međunarodnih organizacija i institucija iz 26 zemalja

  • 0
energija, struja, sijalica Foto: Pixabay
  • BEF se održava tokom dva dana

  • Biće više od 50 govornika, među kojima i ministri - iz Srbije i okolnih zemalja

  • Kako se iz tema zaključuje, pogled je uprt u budućnost

U Beogradu će se danas i sutra održati Beogradski energetski forum (BEF) 2024. na kojem će vodeći energetski stručnjaci govoriti o najaktulenijim temama u sektoru energetike u regionu Jugoistočne Evrope.

Na ovom dvodnevnom skupu, kako je saopštila Privredna komora Srbije (PKS), govoriće se o uticaju geopolitičkih dešavanja na sektor energetike, o strategijama država regiona za energetsku tranziciju i dekarbonizaciji elektroprivreda.

Očekuje se učešće 400 učesnika iz 150 kompanija, međunarodnih organizacija i institucija iz 26 zemalja.

Na konferenciji će, kako je saopšteno, govoriti i četiri ministra i 50 drugih govornika, prenosi Tanjug.

Očekuje se da na skupu učestvovati ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, zatim ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović i ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Najavljeno je da će panelisti diskutovati o tehnologijama na koje region može računati do 2050, tržištu električne energije, razvoju prenosnog i distubutivnog sistema, skladištima električne energije, razvoju projekata obnovljivih izvora energije, kao i o dekrabonizaciji industrije, uvođenju CBAM-a i karbonskih taksi i dobrim primerima prakse kada je reč o ESG strategijama.

Beogradski energetski forum 2024. organizuje portal o održivoj energetici i zelenoj ekonomiji u Jugoistočnoj Evropi Balkan Green Energy News, uz institucionalnu podršku Ministarstva rudarstva i energetike Srbije, Adex Group, SEEPEX-a, Konfindustrija Srbija, Advantage Austria, Nordijske Poslovne Alijanse, Slovenačkog poslovnog kluba i PKS.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari