• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon Majkrosofta i Amazon ulaže oko 1,3 milijarde dolara u Francusku: Razlog je upravo veštačka inteligencija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Investicija Amazon Veb Services (AVS) podržala bi francusku generativnu mogućnost veštačke inteligencije i logističku infrastrukturu u regionu Auvergne-Rhone-Alpes, navodi kompanija u saopštenju

  • 0
Amazon Foto: Tanjug/AP
  • Saopštenje je deo francuskog samita "Izaberi Francusku"

  • Francuska je postala centar za veštačku inteligenciju, te ovo ulaganje mnoge ne iznenađuje

  • Amazon ima više od 35 logističkih objekata u Francuskoj

Amazon će uložiti više od 1,2 milijarde evra (1,3 milijarde dolara) u svoje francuske operacije i stvoriti više od 3.000 stalnih radnih mesta u zemlji. U okviru godišnjeg "Izaberi Francusku" događaja, koji počinje u ponedeljak brojne kompanije će uložiti novac upravo u "zemlju ljubavi i mode".

Investicija Amazon Veb Services (AVS) podržala bi francusku generativnu mogućnost veštačke inteligencije i logističku infrastrukturu u regionu Auvergne-Rhone-Alpes, navodi kompanija u saopštenju, prenosi Rojters.

Naime, Francuska je postala centar za veštačku inteligenciju, sa obećavajućim startapima, kao što su Mistral i Poolside. Kompanije kao što su Meta i Gugl (Google) uspostavile su istraživačke centre za veštačku inteligenciju u zemlji.

Amazon je uložio više od 20 milijardi evra u svoje francuske operacije od 2010. godine i zapošljava više od 22.000 stalnih zaposlenih širom svojih klaud i onlajn maloprodajnih preduzeća.

"Ovi poslovi su dodatak na 2.000 poslova koje smo najavili za 2024. godinu", rekao je Frederik Duval, menadžer za zemlju u Amazonu u Francuskoj.

Deo investicije bi takođe bio iskorišćen za proširenje svoje logističke mreže kako bi se povećala brzina isporuke i smanjila emisija ugljenika.

Amazon ima više od 35 logističkih objekata u Francuskoj.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari