• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra predstavljanje AI4SME portala u Privrednoj komori Srbije: Čemu služi i zašto je bitan za GPAI

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija je druga zemlja članica, posle Singapura, koja je pokrenula AI4SME

  • 0
Veštačka inteligencija, Ai Foto: Shutterstock
  • Centru za digitalnu transformaciju PKS povereno je da razvije srpski AI4SME portal

  • To je učinjeno u saradnji sa Singapurom

  • Portal je integrisan na Nacionalnoj AI platformi

Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije u saradnji sa Vladom Srbije predstaviće sutra kompanijama AI4SME portal i rezultate programa veštačke inteligencije.

Na skupu će biti reči i o predsedavanju Srbije međunarodnoj inicijativi za veštačku inteligenciju (GPAI), sa posebnim osvrtom na planove u ovoj godini, najavila je PKS, a prenosi Tanjug.

Učesnicima će se obratiti u Privrednoj komori Beograda direktor Centra za digitalnu transformaciju PKS Predrag Nikolić, savetnik u kabinetu predsednice Narodne skupštine Stefan Badža i sertifikovani konsultant za digitalnu transformaciju i veštačku inteligenciju Jasna Kovčin.

Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa primerima dobre prakse implementacije rešenja veštačke inteligencije u privatnom sektoru, kao i sa uspešnom pričom "Street Guys Hospitality".

Kroz saradnju sa AI Singapurom, vodećom organizacijom za promociju veštačke inteligencije i GPAI (Global Partnership on Artificial Intelligence) zajednice, u ime Republike Srbije, Centru za digitalnu transformaciju PKS povereno je da sa kolegama iz Singapura razvije, lokalizuje i implementira srpski AI4SME portal, fokusiran na povezivanje i promociju srpskih malih i srednjih preduzeća i AI vendora.

Sve zemlje članice GPAI teže ka tome da portal implementiraju i prikažu svetu svoja AI rešenja i uspešno realizovane projekte.

Srbija je druga zemlja članica, posle Singapura, koja je pokrenula portal u rekordnom vremenu, sa 15 AI vendora i više od 30 objavljenih uspešnih priča, navode iz PKS.

Portal je kreiran uz pomoć Vlade Republike Srbije i integrisan je na Nacionalnoj AI platformi.

AI4SME portal pruža priliku srpskim AI vendorima i SME kompanijama da urade test spremnosti na AI, koji je kreirala GPAI.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari