• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

A mislili smo da su naša parking mesta skupa: U ovoj zemlji prodaje se jedno za pola miliona evra!

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko ne želi da kupi, može da iznajmi za 750 evra mesečno

  • 1
garaža za auto Foto: Shutterstock

Parking mesto u blizini najvećeg parka u Amsterdamu, Vondel, prodaje se za gotovo pola miliona evra, što je rekordna cena za parking mesto u Holandiji, objavio je holandski RTL.

Parking mesto ima površinu od 18 kvadratnih metara i prodaje se za 495.000 evra, a nalazi se u zatvorenom kompleksu u najpoznatijoj i najekskluzivnijoj trgovačkoj ulici u Holandiji, saopštila je agencija za nekretnine.

Podsetimo, najskuplje garažno mesto u četvrtom kvartalu za prošlu godinu prodato je za 63.000 evra na beogradskoj opštini Stari grad.

Agencija navodi da se parking mesto nalazi u blizini muzeja Van Goga i da se može iznajmiti za 750 evra mesečno.

Jedna od najgušće naseljenih zemalja u Evropi sa 17,8 miliona ljudi, suočava se sa akutnim nedostatkom stambenog prostora od oko 390.000 domova, prema nedavnom istraživanju prenosi France24.

Prosečna cena stana u Holandiji, poređenja radi, iznosila je 430.000 evra tokom prošle godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    3. maj 2024 | 12:26

    Ako neko kupi, onda je to i cena.Može meni ovde da izgleda besmisleno i ovo kod nas od 63.000.Ja da imam za prodaju, naravno da bih gledao da prodam za maksimalnu cenu, ako imam kome.Ovo u Amsterdamu, može da kupi samo neko ko ima neke desetine ili stotine miliona evra, pa mu ovo nije neki izdatak.Tako i u Beogradu, iako nema nikakvu ekonomsku logiku, niti opravdanost, stanovi se prodaju po nekim za mene suludim cenama, ali se prodaju i to što ja ne mogu, a i da imam ne bih kupio, ne znači da to nije cena, dokle god imaju kome da prodaju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>