• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski biznismen kupio hotel u Ljubljani: Važi za jednog od najbogatijih Srba, već ima investicije u Sloveniji

M. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šira javnost ga ne poznaje, jer se retko pojavljuje u medijima

  • 0

Srpska kompanija Agromarket kupila je hotel Austria Trend u Ljubljani od kompanija Peakside Capital i Generali Investments, prenosi agencija STA.

Generali Adriatic Value fond, kojim upravlja Generali Investments, u svom portfelju ima, između ostalih, ljubljanske poslovne zgrade Tivoli centar i Stekleni dvor i tržni centar Arkadia u Domžalama.

Hotel sa četiri zvezdice, koji je Generali Adriatic Value Fund kupio 2019. godine od austrijske kompanije CA Immo, nalazi se na severnoj ljubljanskoj obilaznici. Kako se navodi na sajtu, ima 214 soba i 12 apartmana, restoran, fitnes centar, velnes centar, konferencijski centar i podzemnu garažu, piše Forbes Srbija, a prenosi Bonitet.

Agromarket je u vlasništvu srpskog biznismena Dušana Mojsilovića, koji je već većinski vlasnik ljubljanske Semenarne, o čemu je krajem prošle godine obavestio nadzor konkurencije.

Ko je pomenuti biznismen?

Dušan Mojsilović je jedan od najbogatijih Srba, a na poslednjoj listi najbogatijih u regionu, list Nedeljnik mu je procenio bogatstvo na skoro 800 miliona evra. Šira javnost ga ne poznaje, jer se retko pojavljuje u medijima.

Kako je pisao InfoKG, koji ga je proglasio najmoćniji Kragujevčaninom. Mojsilović je rođen 1960. godine u Kragujevcu. Diplomirani je inženjer poljoprivrede, a Agromarket je osnovao 1991. godine.

Kompanija je proizvođač, jedan od vodećih uvoznika, zastupnika i distributera širokog portfolia proizvoda kojima kvalitetno pokriva potrebe kupaca sa područja Zapadnog Balkana.

Sem zastupništva brendova vodećih svetskih proizvođača pesticida, Agromarket je i većinski akcionar Galenika Fitofarmacije i vlasnik PIK-a Južni Banat. Osim u Srbiji ima i firme registrovane u Sloveniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Agromarket ima i svoju fondaciju koja je finansirala izgradnju Dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom “Vera”, otvoren krajem prošle godine u Kragujevcu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>