• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodaje se jedini hotel na Mljetu: Zainteresovani investitori imaju još manje od mesec dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hotel je smešten u prelepom okruženju hrvatskog nacionalnog parka

  • 0
Hotel Odisej, Mljet Foto: Shutterstock/trabantos

Grupacija ALH (Adriatic Luxury Hotels-Jadranski luksuzni hoteli) objavila je prodaju hotela Odiseja, jedinog hotela na ostrvu Mljet. Zainteresovani investitori mogu poslati pisma namere do 18. juna konsultantskoj kući Koliers (Colliers) Hrvatska, prenosi portal Index.

Koliers Hrvatska je posrednik u procesu prodaje, pri čemu nije izneta cena koja se traži za hotel Odisej niti drugi detalji ponude, ali napominje da bi, s obzirom na prirodu i lepote ostrva Mljet bilo poželjno buduće repozicioniranje hotela ka višoj kategoriji i određenoj ekskluzivnosti ponude, tipa butik hotela i slično.

U pozivu investitorima navodi se da je ALH grupacija s luksuznim portfoliom hotela i vila u Dubrovniku, dok se za hotel Odisej ističe da je "jedinstvena nekretnina smještena u prekrasnom prirodnom okruženju hrvatskog nacionalnog parka na otoku Mljetu."

Hotel Odisej, Mljet Printskrin: Google maps

Spominje se i njegova dobra povezanost s Dubrovnikom i aerodromom te da to, kao i pozicija Hrvatske, njenog turizma i rezultati, tu priliku za kupovinu čini "vrlo atraktivnom za investitore koji traže ulaganja u prelepa hrvatska obalska područja."

Dodati su i podaci da je Hrvatsku u 2023. godini posetilo 19.5 miliona turista, koji su ostvarili 92 miliona noćenja, te da je zemlja deo EU, Šengena, WTO-a, NATO-a i Evrozone.

Za hotel Odisej pišu da je izgrađen 1978. godine i danas je kategorizovan sa tri zvezdice. Obnavljan je 1996. i 2004. godine, a danas ima ukupnu površinu od više od 8.700 kvadratnih metara, 155 soba, dva luksuzna apartmana, prostore za opuštanje, restoran, bar, dečiji bazen i plažu, velness centar i teretanu.

- Uprkos izazovima, hotel je pokazao stabilan rast u broju noćenja i stopi popunjenosti, postupno se vraćajući na nivo pre 2019. godine, što ga čini privlačnom investicijskom prilikom u cvatućem turističkom sektoru Hrvatske - navodi se u pozivu investitorima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>